ΓΔ: 888.26 0.63% Τζίρος: 66.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Όμιλος Ολύμπια

Μεγάλο deal για τον Π. Γερμανό, πωλείται η πολωνική Play

Η Olympia Development θα πουλήσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών Play στη γαλλική Iliad. Η Olympia και η ισλανδική Novator θα διαθέσουν το 40% των μετοχών.

Στην εξαγορά της πολωνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Play, έναντι 2,2 δισ. ευρώ, προχώρησε η γαλλική εταιρεία Iliad, καθώς επεκτείνει την παρουσία της στην Ευρώπη. Πρόκειται για μια σημαντική συμφωνία για τον όμιλο Olympia του Πάνου Γερμανού.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Iliad θα καταβάλει 39 ζλότι ανά μετοχή της Play και έχει δεχτεί δεσμευτικές προσφορές των δύο μετόχων που ελέγχουν την Play - της ελληνικής εταιρείας Όμιλος Ολύμπια και της ισλανδικής Novator Partners - για το πακέτο μετοχών που κατέχουν και ανέρχεται στο 40%.

Η προσφορά της Iliad είναι κατά 39% υψηλότερη από την τιμή κλεισίματος της μετοχής της πολωνικής εταιρείας την Παρασκευή.

Η εξαγορά, που θα γίνει με μετρητά και χρέος, ακολουθεί αντίστοιχες εξαγορές της Iliad σε Ιρλανδία και Ιταλία. Σημειώνεται πως η Play Communications, που είναι η νεότερη από τις τέσσερις μεγαλύτερες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες της Πολωνίας, άρχισε τη λειτουργία της το 2007.

Η μετοχή της Play ενισχύθηκε έως και 37% τη Δευτέρα, στη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από την IPO της εταιρείας το 2017. Ωστόσο, έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα φέτος, εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών για την επικείμενη δημοπρασία των δικτύων πέμπτης γενιάς στην Πολωνία. Η εταιρεία βασίζεται πολύ στον εξοπλισμό της Huawei Technologies και θεωρείται ευάλωτη σε μία κλιμακούμενη σύγκρουση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Εν αναμονή των σχετικών ρυθμίσεων στην Πολωνία, η εταιρεία εκτιμά πως η αντικατάσταση του εξοπλισμού μπορεί να κοστίσει έως και 900 εκατ. ζλότι (239 εκατ. δολάρια) τα επόμενα 7 χρόνια. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

GEKE, President Hotel, Xenodoxeio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η αιτιολογημένη γνώμη του Δ.Σ. της ΓΕΚΕ για την προσφορά της Δ. Κεφαλά

Το ΔΣ της ΓΕΚΕ αναφέρει πως η κα Δωροθέα Κεφαλά που έχει καταθέσει δημόσια πρόταση για να αποκτήσει τις μετοχές της εταιρείας προτίθεται να συνεχίσει τις δραστηριότητες της εταιρείας και δεν θα επιφέρει αλλαγές στη στρατηγική της.