ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
paixnidia
Shutterstock

AS Company: Πτώση 82,58% των προ φόρων κερδών στο α' εξάμηνο 

Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 0,43 εκατ. ευρώ, με τον κύκλο εργασιών να υποχωρεί 26,33% και να φθάνει στο επίπεδο των οκτώ εκατ. ευρώ.

Σε αρνητική πορεία κινήθηκαν τα περισσότερα οικονομικά μεγέθη της AS Company για το α' εξάμηνο του 2020, γεγονός το οποίο η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αποδίδει στην επίδραση των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού

Όπως σημειώνει τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €0,43 εκατομμύρια, έναντι €2,44 εκατομμύρια στην αντίστοιχη περίοδο του 2019 σημειώνοντας μείωση 82,58%, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε €0,35 εκατ. έναντι €1,75 εκατ. στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης παρουσιάζοντας μείωση 79,81%. 

Ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα €8,0 εκατομμύρια, μειωμένος κατά 26,33% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, καθώς σύμφωνα με την AS Company «η πτώση στον κύκλο εργασιών οφείλεται στην πρωτοφανή διατάραξη λειτουργίας της αγοράς υπό την καταλυτική επίδραση της πανδημίας COVID-19, που είχε ως αποτέλεσμα εφ’ ενός τη σημαντική συρρίκνωση της ζήτησης και αφετέρου το δραστικό περιορισμό των διαθέσιμων καναλιών διανομής». 

 

Η εταιρεία τονίζει ακόμη ότι η  επίδραση της μείωσης των πωλήσεων στη συνολική κερδοφορία, εν μέρει αντισταθμίσθηκε από την περιστολή των λειτουργικών δαπανών και την αποδοτική διαχείριση των διαθεσίμων του Ομίλου, καθώς οι θυγατρικές του παρουσίασαν συνολικά βελτιωμένα μεγέθη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, τόσο ως προς τον συνολικό κύκλο εργασιών, όσο και ως προς τη συνολική κερδοφορία. 

Το ύψος των διαθεσίμων και βραχυπρόθεσμων επενδύσεων του Ομίλου ανήλθε σε €15,864 εκατομμύρια

Η AS Company υπογραμμίζει, πάντως, ότι για το β' εξάμηνο του έτους θα στοχεύσει στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου αγοράς στις τρεις χώρες που δραστηριοποιείται - Ελλάδα, Κύπρο και Ρουμανία -, με τη στρατηγική κυκλοφορία καινοτόμων προϊόντων στις κύριες κατηγορίες παιχνιδιού. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ