ΓΔ: 2553.35 -2.22% Τζίρος: 392.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Χρηματιστήριο και νομίσματα
Φώτο: Shutterstock

AS Company: Διανομή μερίσματος 0,17 ευρώ ανά μετοχή στις 16 Ιουλίου

Η AS Company μοιράζει μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή, με αποκοπή στις 10/07 και καταβολή στις 16/07 μέσω Τράπεζας Πειραιώς. Δικαιούχοι οι εγγεγραμμένοι ως 11/07.

Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,1713 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της AS Company S.A., η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19 Ιουνίου 2025. 

Το μέρισμα έχει προσαυξηθεί κατά το ποσό που αναλογεί στις 100.539 ίδιες μετοχές που κατέχει η εταιρία και δεν δικαιούνται απόδοσης.

Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 64 του ν. 4172/2013), το μέρισμα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 5%, εκτός των περιπτώσεων όπου ισχύουν ειδικές διατάξεις για συγκεκριμένους μετόχους. Το καθαρό ποσό που θα εισπράξει κάθε μέτοχος διαμορφώνεται στα 0,1627 ευρώ ανά μετοχή.

Η ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος ορίστηκε η Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025, ημερομηνία κατά την οποία οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς δικαίωμα στο μέρισμα. 

Δικαιούχοι της διανομής είναι οι εγγεγραμμένοι μέτοχοι της AS Company στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.), κατά την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025 (Record Date).

Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025, μέσω της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., που λειτουργεί ως πληρώτρια τράπεζα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θεόδωρος Τζούρος πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Τζούρος: Ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει ελκυστική επενδυτική επιλογή, τόνισε ο Θοδωρής Τζούρος της Πειραιώς στο Delphi Paris Forum, υπογραμμίζοντας τη στενή επενδυτική συνεργασία με τη Γαλλία στους τομείς ενέργειας, υποδομών και χρηματοοικονομικών.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινητοποίηση μικρομεσαίων στο Σύνταγμα στις 9 Δεκεμβρίου

Κινητοποίηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις 9 Δεκεμβρίου στο Σύνταγμα ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, λόγω αυξημένου κόστους, μειωμένης κατανάλωσης και οικονομικών προβλημάτων, με έμφαση στο ενεργειακό και τη χρηματοδότηση.
Βασίλης Κουτεντάκης, Chief Retail Banking της Πειραιώς και Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κουτεντάκης: Κλειδί οι ΜμΕ για την ανάπτυξη της οικονομίας

Ο Βασίλης Κουτεντάκης της Πειραιώς τόνισε ότι η αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας εξαρτάται από την επανεπένδυση σε ΜμΕ, νοικοκυριά και τον πολίτη, και υπογράμμισε την ανάγκη στροφής της οικονομίας σε καινοτομία, εξωστρέφεια και τεχνολογία.
Ρένα Δούρου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρένα Δούρου: Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η Ρένα Δούρου παρουσίασε τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προτείνοντας μείωση φορολογίας, κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και του πτωχευτικού νόμου, προστασία πρώτης κατοικίας και πρόσβαση σε χρηματοδότηση.
Τεχνολογία παγκόσμιου δικτύου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fintech Athens 5.0: Η Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη χρηματοοικονομικής καινοτομίας

Στο συνέδριο Fintech Athens 5.0 επισημάνθηκε η ανάγκη διασύνδεσης πανεπιστημίων, τραπεζών και επενδυτών ώστε η τεχνολογική καινοτομία να οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.
Υπουργείο Ανάπτυξης κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση έως το 2027 για μελέτη αλυσίδας αξίας 1,6 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Παρατείνεται έως 31 Δεκεμβρίου 2027 η πράξη για τη μετάβαση των ελληνικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με απόφαση του υπ. Ανάπτυξης. Το έργο αφορά καινοτομία-τεχνολογία, έχει κόστος 1,6 εκατ. ευρώ και υλοποιείται από τη ΓΓ Έρευνας.