ΓΔ: 906.07 1.01% Τζίρος: 91.86 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Κερδοφορία - έκπληξη από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.
Κόντρα στις αρχικές προβλέψεις για σημαντική μείωση του όγκου πωλήσεων του κλάδου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αύξησε τον τζίρο κατά 4,3% και τα κέρδη κατά 35,2% και θα μοιράσει προμέρισμα.

Απρόσμενο άλμα κερδοφορίας επιτυγχάνει φέτος η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, με τη διοίκηση της εταιρείας να λαμβάνει την απόφαση για καταβολή προμερίσματος, μετά την αισθητή βελτίωση των αποτελεσμάτων.

Η κορυφαία βιομηχανία της χώρας φαίνεται ότι κινείται αντίθετα στις αρχικές εκτιμήσεις της αγοράς για τη φετινή χρονιά, που έκαναν λόγο για μείωση του όγκου πωλήσεων του κλάδου έως και κατά 10%, κυρίως εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Αντίθετα, όμως, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σύμφωνα με τα συνοπτικά στοιχεία που αφορούν την περίοδο 1/1/2019 έως και 31/08/2019, εμφανίζει ενισχυμένες καθαρές πωλήσεις κατά 4,3% στα 166,8 εκατ. ευρώ (χωρίς την προσμέτρηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης Ζύθου), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα το 2018.

Παράλληλα, σημαντική βελτίωση καταγράφεται στα λειτουργικά κέρδη προ χρηματοοικονομικών αποτελεσμάτων και φόρων, τα οποία ενισχύθηκαν στο εξεταζόμενο διάστημα κατά 34,7% στα 32,6 εκατ. ευρώ. Τα προ φόρων αποτελέσματα εμφανίζουν αύξηση 35,2% στα 32,3 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά κέρδη καταγράφουν ποσοστιαία βελτίωση της τάξεως του 39%, καθώς διαμορφώθηκαν στο φετινό οχτάμηνο στα 23,4 εκατ. ευρώ έναντι, 16,8 εκατ. ευρώ το 2018.

Ενισχυμένη εικόνα εμφανίζει και το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων κατά 14,6% στα 151,5 εκατ. ευρώ, προερχόμενη κυρίως από την αύξηση στα κέρδη εις νέον κατά περίπου 19 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι η θετική πορεία των κερδών οδήγησε και εφέτος το διοικητικό συμβούλιο να εγκρίνει την καταβολή προμερίσματος.

Αντίστοιχη κίνηση είχε γίνει και πέρυσι, με την εταιρεία να προχωρά στη πληρωμή προσμερισμάτων εντός του 2018 ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, ενώ το δ.σ. πρότεινε στην Τακτική Γενική Συνέλευση να δοθεί μέρισμα ύψους 14,7 εκατ. ευρώ . Να σημειωθεί ότι τόσο στη χρήση 2016, όσο και σε αυτή του 2015, η εταιρεία δεν είχε προχωρήσει στη καταβολή μερίσματος προς τους μετόχους.

Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που εμφανίζει στο οχτάμηνο η ζυθοποιία κινείται στο πλαίσιο των επιδιώξεων της διοίκησης, η γενική φιλοσοφία των οποίων αφορά στην διατήρηση εύλογων μερισματικών αποδόσεων και δημιουργίας σταθερών μακροπρόθεσμα αξιών για τους μετόχους.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Athinaiki Zithopoiia, Nero
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα «Νερό για το Αύριο» παρουσίασε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας «Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο», βασικό πυλώνα της οποίας αποτελεί η ορθή διαχείριση των υδάτων
Arivia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Με νέα θυγατρική μπαίνει η Arivia στην αγορά του τυριού

Τη νέα θυγατρική Aring με έδρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης ίδρυσε η Arivia, που έχει περάσει από τον περασμένο Οκτώβριο στον έλεγχο του ομίλου Upfield. Στελέχη της Upfield στο διοικητικό συμβούλιο της νέας εταιρείας.