ΓΔ: 1209.34 1.34% Τζίρος: 72.07 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πήγαν πίσω λόγω πανδημίας οι επενδύσεις της Dolphin

Το One Only στην Κέα, επένδυση 150 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι θα ανοίξει τις πύλες του το 2022. Το β' εξάμηνο του 2022 ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του Killada Hills στην Ερμιονίδα.

Το 2022 μετατίθεται η έναρξη λειτουργίας του One Only στην Κέα, μια επένδυση 150 εκατ. ευρώ της Dolphin Capital του Μίλτου Καμπουρίδη, εταιρεία η οποία υλοποιεί και την επένδυση Killada Hills, ύψους 420 εκατ.ευρώ στην Ερμιονίδα.

Το άνοιγμα του One Only στην Κέα, μετατίθεται κατά ένα έτος χρονικά, καθώς λόγω  της πανδημίας οι εργασίες είχαν σταματήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου, χωρίς πάντως να επηρεαστεί η ζήτηση για τις ιδιωτικές βίλες, καθώς η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκείς επαφές με ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Σημειώνεται ότι τα έργα κατασκευής του 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος One & Only Kea Island Resort έχουν αρχίσει από το καλοκαίρι του 2019, από την Dolphin Capital και την Kerzner International Holdings Limited, σε παραθαλάσσια αμφιθεατρική έκταση 640 στρεμμάτων στη δυτική πλευρά της Κέας (Τζια).

To One & Only Kea Island Resort θα περιλαμβάνει 75 resort villas, τρία εστιατόρια, δύο bars, spa, beach club, περιορισμένο αριθμό πολυτελών παραθεριστικών κατοικιών (βίλες) προς πώληση και επρόκειτο να λειτουργήσει από το 2021.

Η διαχείριση του ξενοδοχείου και των παραθεριστικών κατοικιών θα γίνει από τη διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων "One & Only Resorts", ενώ τη συνολική διαχείριση του έργου και των πωλήσεων τη διατηρεί η Dolphin Capital, η οποία στην Ελλάδα έχει ολοκληρώσει δύο ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το Amanzoe και το Nikki Beach Resort & Spa Porto Heli.

Η επένδυση του Kilada Hills

Όσον αφορά στη μεγάλη επένδυση του Kilada Hills στην Ερμιονίδα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υποβολής προσφορών για την κατασκευή οικιστικών  υποδομών, του γηπέδου γκολφ και του country club, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου, ενώ η πρώτη φάση του Kilada Hills εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι  το έργο βρίσκεται πάνω από τον παραθαλάσσιο οικισμό της Κοιλάδας,  πλησίον του Κρανιδίου και περιλαμβάνει ένα γήπεδο γκολφ 18 οπών διεθνών προδιαγραφών, το οποίο θα είναι και ο βασικός πόλος έλξης επισκεπτών, καταλαμβάνοντας συνολική έκταση 770 στρεμμάτων.

Το γήπεδο αυτό θα πλαισιωθεί από 450 - 500 παραθεριστικές κατοικίες πολυτελείας, ενώ, εφόσον υπάρξει ζήτηση, η Dolphin έχει τη δυνατότητα, με βάση τους εγκεκριμένους όρους πολεοδόμησης,  να αναπτύξει κι ένα ξενοδοχείο επιφάνειας 30.000 τ.μ.

Αρχικά, η έναρξη της κατασκευής του έργου ήταν προγραμματισμένη για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ωστόσο οι εξελίξεις με την πανδημία και τα μέτρα περιορισμού της δεν το επέτρεψαν.

Πρόκειται για την πρώτη τουριστική επένδυση η οποία αδειοδοτείται μέσω της διαδικασίας των ΕΣΧΑΣΕ (Ειδικά Σχέδια Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων).

Η Dolphin αξιοποιεί ιδιόκτητη έκταση συνολικής επιφάνειας 2.026 στρεμμάτων. Με βάση το εγκεκριμένο σχέδιο, προβλέπεται η ανάπτυξη έως 178.428 τ.μ. κατοικιών και έως 207.578 τ.μ. για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις. Επίσης, το 50% της έκτασης θα αφορά χώρους πρασίνου. Η πρώτη φάση της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ και θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας, ενώ κατά τη φάση της λειτουργίας θα δημιουργηθούν 600 νέες μόνιμες θέσεις εργασίες.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας προβλέπει την κατασκευή των κατοικιών τμηματικά και ο οριστικός τους αριθμός θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση που θα εκδηλωθεί. Πιο συγκεκριμένα, η Dolphin θα προχωρεί στην κατασκευή με την εξασφάλιση της πώλησης του αντίστοιχου οικοπέδου για την ανέγερση της εκάστοτε κατοικίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Η Goldman Sachs εξαγόρασε τα ξενοχεία Casa Cook και Cook's Club

Η αλυσίδα Casa Cook διαθέτει πέντε ακίνητα, τρία στην Ελλάδα (Μύκονος, Σάμος και Ρόδος) με την επένδυση από την GS να στοχεύει την επιτάχυνση των brands σε ευρωπαϊκούς προορισμούς, παραμένοντας πιστά στην αρχική φιλοσοφία πάνω στην οποία δημιουργήθηκαν.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tethys: Έτοιμο το όχημα Καραμούζη, Λασκαρίδη, Brown για 72 ξενοδοχεία

Ιδρύθηκε η Tethys Εταιρεία Συμμετοχών στην οποία θα περάσουν 72 ξενοδοχεία μετά τη συμφωνία των 254 εκατ. ευρώ με την Intrum Hellas. «Δεν πρόκειται να κλείσουμε κανένα ξενοδοχείο», διαβεβαιώνει ο Ν. Καραμούζης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Άνοιξε πύλες το νέο ξενοδοχείο της Accor στην Ελλάδα, σχέδια για νέες επενδύσεις

Το πέντε αστέρων Athens Capital Center Hotel στην πλατεία Συντάγματος είναι το πολυτελέστερο και ακριβότερο της σειράς MGallery παγκοσμίως. Τη δημιουργία τουριστικού εκπαιδευτικού κέντρου στην Ελλάδα εξετάζει η Accor.