ΓΔ: 875.43 0.27% Τζίρος: 49.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πλαίσιο: Ένταξη στο πρόγραμμα «Επιδοτούμενη Ανάλυση» της Eurobank Equities

Η νέα έκθεση της Eurobank Equities για την επιχείρηση Πλαίσιο, περιγράφει διεξοδικά τις δραστηριότητες του ομίλου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας.

Νέα έκθεση, στο πλαίσιο της πρωτοποριακής υπηρεσίας επιδοτούμενων αναλύσεων, την οποία εγκαινίασε το 2019, δημοσιοποιεί η Eurobank Equities, επιδιώκοντας την ανάπτυξη της αγοράς εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης και την προβολή θεμελιωδώς ισχυρών και ποιοτικών επιχειρήσεων. 

Η νέα έκθεση αφορά στην εταιρεία «Πλαίσιο», την τρίτη επιχείρηση που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιδοτούμενης ανάλυσης της Eurobank Equities, μέσω του οποίου η χρηματιστηριακή επιδιώκει να πρωτοστατήσει στη διαδικασία μετεξέλιξης του μοντέλου ανάλυσης, στο νέο ρυθμιστικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε από την οδηγία MIFID II.

Τα τελευταία χρόνια, οι επιδοτούμενες αναλύσεις από εισηγμένες εταιρείες γνωρίζουν ανάπτυξη διεθνώς, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στις χρηματιστηριακές αγορές και την πληρέστερη και ευρύτερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Πρόκειται για μια παγκόσμια πρακτική που έχει ιδιαίτερα ευνοϊκές προεκτάσεις για αξιόλογες εισηγμένες εταιρείες, μικρής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες μπορούν να επωφεληθούν καθώς η χρηματιστηριακή κάλυψη συχνά περιορίζεται στις εισηγμένες υψηλής κεφαλαιοποίησης ή/και εμπορευσιμότητας.

Η νέα έκθεση της Eurobank Equities, αυτή τη φορά για την επιχείρηση Πλαίσιο, περιγράφει διεξοδικά τις δραστηριότητες του Ομίλου της εν λόγω εταιρείας, που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανεμπορίου στην Ελλάδα. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας (όπως την εφοδιαστική υποδομή, τον ιδιόκτητο στόλο οχημάτων διανομής, τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, τις υπηρεσίες υποστήριξης μετά την πώληση και το τηλεφωνικό κέντρο), στοιχεία τα οποία έχουν βοηθήσει την επιχείρηση να ανταπεξέλθει επιτυχώς στις πιεστικές και πρωτόγνωρες προκλήσεις της πανδημικής κρίσης.

Οι επιδοτούμενες αναλύσεις έχουν κατά κύριο λόγο ενημερωτικό χαρακτήρα, δεν συνοδεύονται από συστάσεις ή τιμές στόχους και αποσκοπούν, κυρίως, στην ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας, εταιρειών μικρής κεφαλαιοποίησης με ισχυρά θεμελιώδη μεγέθη και χαρακτηριστικά, από τους επενδυτές. Οι αναλύσεις αυτές είναι διαθέσιμες στο επενδυτικό κοινό μέσω της ιστοσελίδας της Eurobank Equities, στην πλατφόρμα Eurobank Trader, στις περισσότερες πλατφόρμες χρηματοοικονομικής πληροφόρησης (Bloomberg, Thomson Reuters, Factset, Capital IQ, ResearchPool, RSRCH Exchange) καθώς και στην ιστοσελίδα της εταιρείας που επιδοτεί την εκάστοτε ανάλυση.

Οι προηγούμενες δύο αναλύσεις της Eurobank Equities, στο πλαίσιο των επιδοτούμενων από εισηγμένες, μελετών, αφορούσαν στις εταιρείες Profile Systems και ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. Η Eurobank Equities αποτελεί κύρια επιλογή για τους σημαντικότερους Έλληνες και ξένους θεσμικούς επενδυτές που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά καθώς επίσης και για περισσότερους από 15.000 ενεργούς ιδιώτες πελάτες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank Equities: Στα 9,4 ευρώ η τιμή στόχος για την Πλαστικά Θράκης

Σύμφωνα με την έκθεση της Eurobank Equities, οι προσπάθειες μετασχηματισμού της Πλαστικά Θράκης και το ισχυρό αποτύπωμα στο εξωτερικό θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα δυνατά οικονομικά στοιχεία του ομίλου το 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurobank: Απόδοση άνω του 20% για όσους συμμετάσχουν στην ΑΜΚ της Alpha

Με τις πρωτοβουλίες τιτλοποιήσεων ύψους 8,1 δισ. ευρώ αντί για 3,3 δισ. ευρώ που είχαν αρχικώς δρομολογηθεί, η Alpha Bank αναμένεται να μειώσει τον Δείκτη ΜΕΑ στο 7% στο τέλος του 2022 και στο 2% στο τέλος του 2024, σύμφωνα με την Eurobank Equities.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ισχυρές ταμειακές ροές για τον ΟΤΕ, τιμή στόχος 15 ευρώ από Eurobank

Η σταθερή πορεία που επέδειξε το 2020 και οι προοπτικές ανάπτυξης που υπάρχουν σε συνδυασμό με τη μερισματική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία, κάνουν ελκυστική τη μετοχή του ΟΤΕ, σύμφωνα με την Eurobank Equities.