ΓΔ: 907.08 0.85% Τζίρος: 81.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

ΟΠΑΠ: Ποιοι μπορούν να επενδύσουν στο νέο ομόλογο 

Τους κανόνες που ισχύουν αναφορικά με τις τοποθετήσεις στο νέο ομόλογο 200 εκατ. ευρώ το οποίο εκδίδει ο ΟΠΑΠ, ανακοίνωσε ο οργανισμός.

Τους όρους που ισχύουν για όσους επιθυμούν να επενδύσουν στο νέο ομόλογο ύψους 200 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της εισηγμένης δυνητικοί επενδυτές μπορούν να είναι ιδιώτες πελάτες, επαγγελματίες πελάτες και επιλέξιμοι αντισυμβαλλόμενοι βάσει των κανονισμών που ισχύουν, οι οποίοι, όμως, θα πρέπει να έχουν κάποιες βασικές γνώσεις για τις ομολογιακές επενδύσεις. Παράλληλα οι τοποθετήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω όλων των δικτύων διανομής ομολόγων.

Η ανακοίνωση του ΟΠΑΠ

Οι Συντονιστές Κύριοι Ανάδοχοι, ήτοι η «Τράπεζα Eurobank A.E.», η «ALPHA BANK Α.Ε.» και η «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» σχετικά με τη Δημόσια Προσφορά των Ομολογιών της εταιρείας «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Α.E.» (η «Εταιρεία») με έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως €200 εκατ., κατ’ εφαρμογή του άρθρου 16 παρ. 3 του νόμου 4514/2018, σχετικά με τις υποχρεώσεις παρακολούθησης των προϊόντων και του άρθρου 8 της Πράξης Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος υπ’ αριθμ. 147/27.07.2018, ανακοινώνουν ότι έχουν προβεί σε αξιολόγηση της δυνητικής αγοράς-στόχου των Ομολογιών ως εξής: 

(i) Η δυνητική αγορά-στόχος των Ομολογιών καταλαμβάνει: ιδιώτες πελάτες, επαγγελματίες πελάτες και επιλέξιμους αντισυμβαλλόμενους, όπως ορίζονται στον ν. 4514/2018 όπως ισχύει, τουλάχιστον με βασική γνώση και εμπειρία σε επενδυτικά προϊόντα και υπηρεσίες, περιορισμένη δυνατότητα να υποστούν ζημίες επί του επενδεδυμένου κεφαλαίου, χαμηλή ανοχή στον κίνδυνο, με ενδεδειγμένο χρονικό ορίζοντα επένδυσης έως επτά (7) έτη (ήτοι μέχρι τη συμβατική λήξη των Ομολογιών ή νωρίτερα από αυτήν, σε περίπτωση προπληρωμής τους από την Εταιρεία (Call Option) ή εξάσκησης του δικαιώματος πρόωρης αποπληρωμής (Put Option) από τους Ομολογιούχους) και επενδυτικό σκοπό τη διατήρηση του επενδεδυμένου κεφαλαίου ή το εισόδημα ή τη διασπορά χαρτοφυλακίου ή/και την ανάπτυξη του κεφαλαίου. 

(ii) Όλα τα δίκτυα διανομής των Ομολογιών, (ήτοι επενδυτική υπηρεσία παροχής επενδυτικής συμβουλής, διαχείρισης χαρτοφυλακίου, λήψης/διαβίβασης εντολής και εκτέλεσης εντολής), θεωρούνται κατάλληλα για τους πελάτες της δυνητικής αγοράς στόχου. 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ