ΓΔ: 893.23 1.65% Τζίρος: 80.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ευρωπαϊκή Πίστη: Διαψεύδει δημοσίευμα περί αναζήτησης κεφαλαίων

Χαρακτηρίζει το δημοσίευμα ανυπόστατο και αναφέρει πως θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων της.

Σε κατηγορηματική διάψευση δημοσιεύματος, που αναφέρει πως αναζητά κεφάλαια, προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη, χαρακτηρίζοντάς το ανυπόστατο. 

Όπως σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της, κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς, όπως προκύπτει από τα αδιάσειστα στοιχεία των δημοσιευμένων Ισολογισμών της, έχει δείκτη φερεγγυότητας SCR 172.7 % με 30/06/2020, ισχυρές συμβάσεις με αντασφαλιστικές εταιρείες με πιστοληπτική διαβάθμιση S&P AA+ έως Α, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική κερδοφορία.

Με δεδομένο τα ανωτέρω και την πλήρη κεφαλαιακή της επάρκεια, η Ευρωπαϊκή Πίστη τονίζει ότι σε ουδεμία κεφαλαιακή ενίσχυση υποχρεούται, πολλώ δε μάλλον, ουδέποτε έλαβε προς τούτο σχετική κατεύθυνση από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Επίσης, αναφέρει πως θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των εννόμων συμφερόντων της αναφορικά με την ως άνω ανάρτηση - δημοσίευμα.  

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Allianz περνά η Ευρωπαϊκή Πίστη, δημόσια πρόταση στους μετόχους

Συμφωνία με Γεωργακόπουλο και ομάδα άλλων μετόχων για το 72% των μετοχών, πρόταση για τις μετοχές μειοψηφίας στα 7,8 ευρώ ανά μετοχή. Ο Χρ. Γεωργακόπουλος θα παραμείνει ως διευθύνων σύμβουλος μετά τη συγχώνευση.