Φώτο: Shutterstock

Elevate Greece: 394 αιτήσεις από νεοφυείς επιχειρήσεις σε 6 ημέρες

Στις πρώτες έξι μέρες λειτουργίας του μητρώου. Έως το τέλος του έτους οι αιτήσεις, αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Τις πρώτες 6 ημέρες λειτουργίας του ElevateGreece ο συνολικός αριθμός υποβολών έφτασε τις 394 νεοφυείς επιχειρήσεις που αιτήθηκαν να εγγραφούν στο μητρώο, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. 

Ο υφυπουργός παρέθεσε και τον σχετικό πίνακα καταγραφής με τα στοιχεία.

Σημειώνεται πως η προθεσμία εγγραφής νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στην ειδική πλατφόρμα Elevate Greece (elevategreece.gov.gr), θα είναι έως και το τέλος του έτους, ενώ από το 2021 και μετά  οι αιτήσεις προβλέπεται να υποβάλλονται σε τρεις κύκλους: 01/01 με 30/03, 01/05 με 30/07 και 01/09 με 30/11.

Για να υποβάλλει μια νεοφυής επιχείρηση αίτηση στο Elevate Greece, προκειμένου να εγγραφεί στο Μητρώο πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

⦁ Να διαθέτει νομική μορφή ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ (εξαιρούνται οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ και ΕΠΕ).
⦁ Να μην ξεπερνά τα 8 έτη συμπληρωμένη λειτουργίας.
⦁ Να μην απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζομένους (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).
⦁ Ο τελευταίος Κύκλος Εργασιών να μην υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αυτοματοποιημένα με ευθύνη των εταιρειών τα στοιχεία στο ΓΕΜΗ

Η σχετική δυνατότητα, προβλέπεται, ήδη, ωστόσο, τεχνικά δεν ήταν εφικτή, καθώς απαιτούνταν η έκδοση σχετικής απόφασης του υπ. Ανάπτυξης. Πρόστιμα έως 100.000 ευρώ στην περίπτωση ανάρτησης παραποιημένων στοιχείων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 5.000 επιχειρήσεις σε δράσεις εξωστρέφειας του υπ. Ανάπτυξης

Μέσω των δράσεων, «Ψηφιακό Βήμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός», η συνολική δημόσια δαπάνη ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα ζητά ο Σύνδεσμος Παιχνιδιών

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών σε επιστολή του προς τον υπ. Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία λειτουργία που δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.