ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:32:52 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Elevate Greece: 394 αιτήσεις από νεοφυείς επιχειρήσεις σε 6 ημέρες

Στις πρώτες έξι μέρες λειτουργίας του μητρώου. Έως το τέλος του έτους οι αιτήσεις, αναλυτικά οι προϋποθέσεις συμμετοχής.

Τις πρώτες 6 ημέρες λειτουργίας του ElevateGreece ο συνολικός αριθμός υποβολών έφτασε τις 394 νεοφυείς επιχειρήσεις που αιτήθηκαν να εγγραφούν στο μητρώο, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας. 

Ο υφυπουργός παρέθεσε και τον σχετικό πίνακα καταγραφής με τα στοιχεία.

Σημειώνεται πως η προθεσμία εγγραφής νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στην ειδική πλατφόρμα Elevate Greece (elevategreece.gov.gr), θα είναι έως και το τέλος του έτους, ενώ από το 2021 και μετά  οι αιτήσεις προβλέπεται να υποβάλλονται σε τρεις κύκλους: 01/01 με 30/03, 01/05 με 30/07 και 01/09 με 30/11.

Για να υποβάλλει μια νεοφυής επιχείρηση αίτηση στο Elevate Greece, προκειμένου να εγγραφεί στο Μητρώο πρέπει να πληροί τις εξής προϋποθέσεις:

⦁ Να διαθέτει νομική μορφή ΙΚΕ, ΕΠΕ, ΑΕ (εξαιρούνται οι μονοπρόσωπες ΙΚΕ και ΕΠΕ).
⦁ Να μην ξεπερνά τα 8 έτη συμπληρωμένη λειτουργίας.
⦁ Να μην απασχολεί περισσότερους από 250 εργαζομένους (Ετήσιες Μονάδες Εργασίας).
⦁ Ο τελευταίος Κύκλος Εργασιών να μην υπερβαίνει τα 50 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτύσσεται το οικοσύστημα των startups στην Ελλάδα

Όπως αναφέρει ο ΓΓ Έρευνας και Καινοτομίας Αθ.Κυριάκης οι 88 νέες επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών επιχειρήσεων πληρούν όλα τα κριτήρια καινοτομίας και κλιμάκωσης του μεγέθους πωλήσεων.
telecom
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cosmote και Vodafone μειώνουν το κόστος κλήσης στη Γραμμή Καταναλωτή

Οι δυο τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Α. Γεωργιάδη για την μείωση κατά την περίοδο που ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορονοϊού.