ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Στη γαλλική Orange περνά η θυγατρική του ΟΤΕ στη Ρουμανία

Σύμφωνα με τον ρουμανικό Τύπο το τίμημα της πώλησης θα φθάσει στα 500 εκατ. ευρώ, ενώ δεν περιλαμβάνει την Telekom Romania Mobile.

Πολύ κοντά στην πώληση της Telekom Romania στη γαλλική Orange βρίσκεται ο ΟΤΕ όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των ρουμανικών ΜΜΕ, τα οποία μάλιστα υποστηρίζουν ότι το τελικό τίμημα θα φθάσει στο επίπεδο των 500 εκατ. ευρώ

Τα ρουμανικά ΜΜΕ, επικαλούμενα καλά πληροφορημένες πηγές, υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει και αλλαγή της επωνυμίας της εταιρείας, ενώ προσθέτουν ότι η Orange θα αποκτήσει μόνο την Telekom Romania και όχι και την Telekom Romania Mobile, η οποία δραστηριοποιείται στην κινητή τηλεφωνία. 

Σημειώνει ότι ο όμιλος Telekom Romania αποτελείται από τις Telekom Romania Communications στην σταθερή τηλεφωνία και Telekom Romania Mobile Communications (πρώην Cosmote Romania στην κινητή). Η Telekom Romania Communications ελέγχεται κατά 54,01% από τον ΟΤΕ ενώ το 45,99% κατέχει το ρουμανικό δημόσιο. Ο ΟΤΕ κατέχει σχεδόν το 100% της Telekom Romania Mobile Communications που προς το παρόν μένει στον έλεγχό του.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ