ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Παραλαβή προϊόντων από τα καταστήματα ζητά ο Σύνδεσμος Παιχνιδιών

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών σε επιστολή του προς τον υπ. Ανάπτυξης υπογραμμίζει ότι πρόκειται για μία λειτουργία που δεν θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Την ανάγκη να δοθεί στους καταναλωτές η δυνατότητα να πραγματοποιούν online τις αγορές τους αλλά να μπορούν να παραλάβουν τα είδη που έχουν παραγγείλει από το κατάστημα με φυσική παρουσία, τονίζει σε επιστολή του προς τον υπ. Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών. 

Όπως αναφέρει στην επιστολή του πρόκειται για μία λειτουργία που έχει τεθεί σε εφαρμογή στις χώρες του εξωτερικού και ταυτόχρονα δεν υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας κανενός είδους συνωστισμού κατά την παραλαβή, άρα και κανένας κίνδυνος για την υγεία των καταναλωτών αλλά και των εργαζομένων στα καταστήματα. 

Στην επιστολή του Συνδέσμου ,την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Ι. Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας, Δ. Δενεγρής, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιοτεχνών Παιδικών Παιχνιδιών και Αμαξών χαιρετίζει την απόφαση της Πολιτείας για υποχρεωτικό κλείσιμο όλων των καταστημάτων του λιανεμπορίου προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού. 

Παρόλα αυτά πιστεύει ότι πρέπει να προστατευτεί η επιχειρηματική κοινότητα, σε μια αγορά που ενόψει του δεύτερου lockdown, θα σταματήσει να λειτουργεί ξανά μέσα σε διάστημα λίγων μηνών κάνοντας την κατάσταση αφόρητη και παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων επιχειρηματιών για το μέλλον των καταστημάτων τους και εκατοντάδων υπαλλήλων για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Εκφράζοντας τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μελών του κλάδου μας, σας προτείνουμε να επιτραπεί και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης η λειτουργία της υπηρεσίας click & collect (παραγγελία ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και παραλαβή από το κατάστημα). Η εν λόγω υπηρεσία δίνει την δυνατότητα εξυπηρέτησης των καταναλωτών μόνο έξω από τα φυσικά καταστήματα (δημιουργία pick up points) χωρίς συνωστισμό. Με αυτόν τον τρόπο το κέρδος των καταστημάτων θα είναι η αποφυγή των καθυστερήσεων από τις εταιρίες ταχυμεταφορών, γεγονός που αντιμετώπισαν στην προηγούμενη καραντίνα και τα πασχαλινά δώρα δεν έφτασαν ποτέ… 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,   

Η κρίση στην υγεία είναι άμεσα συνδεδεμένη με το κραχ της πραγματικής οικονομίας. 

Πρέπει όλες οι επιχειρήσεις να διατηρηθούν στη ζωή και να βγουν υγιείς και από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προκειμένου να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι σύντομα στην εργασία τους και να ξαναρχίσει η οικονομική δραστηριότητα». 
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ