ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
TriaAlpha
Εγκαταστάσεις της Τρία Άλφα. Πηγή: Εριουργία Τρία Άλφα.

Πώς χάλασε η διαπραγμάτευση για την εξαγορά της Τρία Άλφα

Η Εριουργία Τρία Άλφα ανακοίνωσε ότι είχε συμφωνήσει να αρχίσουν διαπραγματεύσεις με την DIVERSA, αλλά έπρεπε να προηγηθεί due diligence, το οποίο δεν έγινε εντός του προβλεπόμενου χρόνου.

Από τον Σεπτέμβριο έχει ουσιαστικά ναυαγήσει η διαπραγμάτευση για την εξαγορά της Εριουργία Τρία Άλφα από την DIVERSA, αλλά μόλις σήμερα η Τρία Άλφα ενημέρωσε τις χρηματιστηριακές αρχές για τις εξελίξεις, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι στις 21 Ιουλίου είχε υπογραφεί μη δεσμευτικό μνημόνιο, όπου προβλεπόταν, μεταξύ άλλων, η διενέργεια νομικού και οικονομικού ελέγχου εντός 60 ημερών, αλλά η προθεσμία παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα.

Ουσιαστικά, δηλαδή, από τον Σεπτέμβριο, όταν και εξέπνευσε η προθεσμία για το due diligence, η συμφωνία των δύο εισηγμένων για την εκκίνηση διαπραγμάτευσης για εξαγορά της Τρία Άλφα είχε πέσει στο κενό. Σημειώνεται ότι ήδη έχει ανασταλεί, για άλλους λόγους, η διαπραγμάτευση των μετοχών της DIVERSA στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ, ενώ χθες αποφασίσθηκε και η αναστολή διαπραγμάτευσης των κοινών και προνομιούχων μετοχών της Τρία Άλφα.

Η ανακοίνωση της Εριουργία Τρία Άλφα

Σε απάντηση επιστολών του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατόπιν σχετικών δημοσιευμάτων του Τύπου, ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό για τα ακόλουθα:

Την 21-7-2020 μεταξύ του μετοχικού πυρήνα της εταιρείας Εριουργία Τρία Αλφα ΑΕ (οικογένεια Εφραίμογλου) και της εταιρείας DIVERSA ΑΕΒΕ υπεγράφη μη δεσμευτικό νομικώς μνημόνιο συνεργασίας, με ισχύ έως 31-12-2020, και με αντικείμενο την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Εριουργία Τρία Αλφα ΑΕ από την DIVERSA ΑΕΒΕ.

Το μνημόνιο προβλέπει ότι εντός 60 ημερών από την υπογραφή του η εταιρεία DIVERSA ΑΕΒΕ όφειλε να διενεργήσει νομικό και οικονομικό έλεγχο στην εταιρεία Εριουργία Τρία Αλφα ΑΕ, ο οποίος δεν διεξήχθη και η αίρεση δεν πληρώθηκε. Πέραν των αναφερομένων δεν έχει λάβει χώρα ουδεμία άλλη διαπραγμάτευση μεταξύ των συμβαλλομένων μερών έως σήμερα.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Agores, Markets, Metoxes, Xrimatistirio, Stocks
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ακτινογραφία στα κέρδη των εισηγμένων: Πώς τα επηρέασε η πανδημία

«Βουτιά» 20,9% στον τζίρο των εισηγμένων προκάλεσε η πανδημία, σύμφωνα με ανάλυση της Τράπεζας της Ελλάδος. Αν εξαιρεθούν από τους υπολογισμούς οι δύο πετρελαϊκοί όμιλοι, τα κέρδη προ φόρων παρέμειναν θετικά.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΧΑΕ: Στις 11 Ιουνίου η καταβολή του μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή

Δικαιούχοι του μερίσματος βάσει του κανόνα προσδιορισμού δικαιούχων (record date) είναι οι μερίδες πελάτη ή πελατείας εγγεγραμμένοι στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣΑΤ) κατά την Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 1,95 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη της ΕΧΑΕ για το πρώτο τρίμηνο

Kατά το 1ο τρίμηνο του 2021 η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 74,9 εκ. ευρώ, μειωμένη κατά 11,7% σε σχέση με το 1ο τρίμηνο του 2020. Η μέση κεφαλαιοποίηση της Ελληνικής αγοράς μειώθηκε κατά 2%.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μεθαύριο ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο της Costamare

Στόχος της έκδοσης του ΚΟΔ είναι να εκδοθούν έως εκατό χιλ. άυλες, κοινές, ανώνυμες ομολογίες με ονομαστική αξία 1.000 ευρώ εκάστη, συνολικού ποσού έως 100 εκατ. ευρώ και συνολικής διάρκειας πέντε ετών.