ΓΔ: 903.33 0.85% Τζίρος: 55.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Την έγκριση των ΜΠΕ για τον ΟΛΠ, ζητεί το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ζητά από το υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα στη διαδικασία έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ)

Την έντονη διαμαρτυρία του για την έως σήμερα μη ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αλλά και την κατάθεση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως ορίζει η σύμβαση μεταξύ ελληνικού Δημοσίου και ΟΛΠ Α.Ε, εκφράζει με ψήφισμα, που ενέκρινε χθες κατά την έκτακτη συνεδρίαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να προχωρήσει "σε όλες τις ενέργειες για την προστασία της υγείας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου Πειραιά, εντάσσοντας στην έγκριση ΜΠΕ και τους όρους που διατυπώθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής". Επίσης "απαιτεί από όλες τις αρμόδιες αρχές και παράλληλα εξετάζει κάθε νομικό και διοικητικό εργαλείο για την άμεση διακοπή της διέλευσης βαρέων οχημάτων (που προορίζονται για το έργο επέκτασης του νοτίου προβλήτα κρουαζιέρας) από την πόλη έως την έγκριση της ΜΠΕ".

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν και οι βουλευτές Α' Πειραιά και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, Γιάννης Μελάς, Χριστόφορος Μπουτσικάκης, Νόνη Δούνια και Θεόδωρος Δρίτσας, η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης και ο διευθυντής έργων του ΟΛΠ Χρήστος Γερακαράκης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ του ΟΛΠ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Yu Zenggang ο Πειραιάς «από ένας τοπικός λιμένας, το ελληνικό λιμάνι έχει μετατραπεί σήμερα σ’ ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ναυτιλίας παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».