ΓΔ: 898.74 0.40% Τζίρος: 26.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:36:37 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Aegean

Aegean: Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση

Στην ανακοίνωσή της η Aegean τονίζει ότι η συμφωνία η οποία θα υπάρξει με την κυβέρνηση για κρατική στήριξη θα πρέπει να λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών της ΕΕ.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Aegean και της κυβέρνησης προκειμένου να υπάρξει στήριξη της αεροπορικής εταιρείας, όπως ανακοίνωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Aegean στην ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι ότι η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση των αρμόδιων αρχών της ΕΕ πριν τεθεί σε εφαρμογή. Υπενθυμίζεται ότι βάσει των ανακοινώσεων του κ. Πέτσα προβλέπεται ένα μοντέλο κεφαλαιακής στήριξης συνολικά με 180 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατ. θα εισφέρει το Δημόσιο και τα 60 εκατ. οι μέτοχοι της Aegean. Το Δημόσιο δεν θα πάρει μετοχές του αερομεταφορέα, αλλά θα λάβει warrants που θα μπορούν υπό όρους να μετατραπούν σε μετοχές σε μελλοντικό χρόνο.

Στην ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι: «η Αεροπορία Αιγαίου Α.Ε. (AEGEAN ή Εταιρεία) ανακοινώνει, σε συνέχεια των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας στον κλάδο των αερομεταφορών, βρίσκεται στο τελικό στάδιο συζητήσεων με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με συμφωνία πακέτο που συμπεριλαμβάνει και τη χορήγηση κρατικής ενίσχυσης στην Εταιρεία. Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση της αρμόδιας γενικής διεύθυνσης της Ε.Ε. με την οποία έχουν γίνει ήδη διερευνητικές επαφές προκειμένου να οριστικοποιηθεί, όπως έχει γίνει κατά τους προηγούμενους μήνες και σε πολλές άλλες μεγάλες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η AEGEAN θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις υποχρεώσεις πληροφόρησης και διαφάνειας που υπέχει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Σημειώνεται ότι το σχέδιο διάσωσης της Aegean, όπως το περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και έχει υποβληθεί προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προβλέπε ένα μοντέλο κεφαλαιακής στήριξης συνολικά με 180 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 120 εκατ. θα εισφέρει το Δημόσιο και τα 60 εκατ. οι μέτοχοι της Aegean. Το Δημόσιο δεν θα πάρει μετοχές του αερομεταφορέα, αλλά θα λάβει warrants που θα μπορούν υπό όρους να μετατραπούν σε μετοχές σε μελλοντικό χρόνο.

Όπως τόνιζε σε πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα το Business Daily, η Aegean έχει χάσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο το 60% των κεφαλαίων της, καθώς οι μεγάλες ζημιές που «γράφει» φέτος ο αερομεταφορέας έχουν προκαλέσει πρωτοφανή πίεση στην κεφαλαιακή του βάση, ενώ με το κλείσιμο της χρήσης θεωρείται βέβαιο από αναλυτές που παρακολουθούν την εταιρεία ότι τα κεφάλαια θα έχουν μειωθεί αρκετά χαμηλότερα από τα 100 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Aegean: Αύριο η έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών από την ΑΜΚ

Η Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίασή της ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών των 18.750.000 Νέων Μετοχών.