ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Καλύτερο από τις προβλέψεις το γ' τρίμηνο της Motor Oil

Τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης περιόρισαν τις απώλειες κερδοφορίας, σύμφωνα με την Παντελάκης Χρηματιστηριακή. Δύσκολο και το τέταρτο τρίμηνο για τον όμιλο.

Καλύτερο των προσδοκιών ήταν το τρίτο τρίμηνο της Motor Oil, καθώς αυξήθηκαν σημαντικά τα περιθώρια διύλισης, όπως αναφέρει σε έκθεσή της η Pantelakis Securities. Το τέταρτο τρίμηνο αναμένεται να είναι δύσκολο, ωστόσο αναδύονται ακτίνες φωτός, καθώς το 2021 αναμένεται σημαντική ανάκαμψη. Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η διύλιση σε παγκόσμιο επίπεδο θα δείξει σημάδια ανάκαμψης στις αρχές του 2021, ωστόσο η ανάκαμψη θα είναι αργή. 

Όσον αφορά στη Motor Oil, το EBITDA του κλάδου διύλισης μειώθηκε κατά 41% σε ετήσια βάση στα 62 εκατ. ευρώ, αλλά σε τριμηνιαία υποχώρησε μόλις 10%. 

Η Pantelakis Securities διατηρεί τη σύσταση «overweight» για τη μετοχή και την τιμή - στόχο στα 16 ευρώ, που μεταφράζεται σε premium 61% στα σημερινά επίπεδα. 

Σημειώνεται πως η Motor Oil, ανακοίνωσε πτώση εσόδων και ζημιές έναντι κερδών για το εννεάμηνο του 2020. Πιο συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 4,47 δισ. ευρώ από 7,05 δισ. ευρώ το εννεάμηνο του 2019, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 131,56 εκατ. ευρώ από κέρδη 289,96 εκατ. ευρώ πέρυσι. 

Παράλληλα, ο όμιλος κατέγραψε ζημιές μετά από φόρους 106,3 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 206,37 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Τοποθέτηση συστήματος αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Οι μπαταρίες που εγκαταστάθηκαν μπορούν να αποθηκεύουν και ακολούθως να διοχετεύουν στο εσωτερικό δίκτυο του διυλιστηρίου 4MWh διαμορφώνοντας μια ευέλικτη και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία.