Φωτο: CENERGY

Χωρίς αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις Cenergy - Nexans

Η θυγατρική της Viohalco, Cenergy Holdings SA, ήταν σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων.

Χωρίς αποτέλεσμα έληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της θυγατρικής Cenergy Holdings SA και του ομίλου Nexans, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Viohalco SA. 

Υπενθυμίζεται πως στις 12 Νοεμβρίου, σε απάντηση επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σε συνέχεια άρθρων που δημοσιεύτηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο, η Viohalco είχε ανακοινώσει ότι «με γνώμονα το εταιρικό συμφέρον, κατά πάγια τακτική, διερευνά και αξιολογεί δυνατότητες συνεργασίας για την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, η θυγατρική της Εταιρίας, Cenergy Holdings SA, είναι σε διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Nexans με σκοπό τη σύμπραξη των δραστηριοτήτων παραγωγής καλωδίων, ωστόσο οι εν λόγω διαπραγματεύσεις είναι σε πρώιμο στάδιο».

Είχε προηγηθεί η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των Viohalco και Cenergy, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι η Viohalco θα μεταβιβάσει τη Cenergy στη Nexans με αντάλλαγμα μετοχές του γαλλικού ομίλου, που θα καταστήσουν την ελληνική εταιρεία μέτοχο μειοψηφίας.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ