ΓΔ: 897.01 -1.45% Τζίρος: 251.67 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Σε Epsilon Net και Space Hellas η SingularLogic, έναντι 18,05 εκατ. ευρώ

Ήδη έχει καταβληθεί προκαταβολή 1,805 εκατ. ευρώ. Θα ακολουθήσει διενέργεια επιβεβαιωτικού νομικού και λογιστικού ελέγχου.

Στο σχήμα Epsilon Net και Space Hellas περνά η SingularLogic, έπειτα από την πώληση του 99,61% της εταιρείας από τις Marfin Investment Group (MIG) και Tower Technology Holdings (Overseas) Limited. 

Το συνολικό αντάλλαγμα για την εξαγορά ανήλθε στο ποσό των 18,05 εκατ. ευρώ και θα εξοφληθεί με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, με αναλογία 50% για την καθεμία εκ των Epsilon Net και Space Hellas. Οι δύο εταιρείες κατέβαλαν ήδη με την ίδια αναλογία προκαταβολή 1,805 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τη MIG, η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα λάβει χώρα μετά από την διενέργεια επιβεβαιωτικού νομικού και λογιστικού ελέγχου από τις αγοράστριες και την έγκριση από τα αρμόδια όργανά της. 

Σημειώνεται πως η SingularLogic μεταβιβάζεται απαλλαγμένη από το σύνολο των δανειακών υποχρεώσεων της, καθώς και οποιωνδήποτε άλλων κονδυλίων παθητικού που σχετίζονται με δανειακές υποχρεώσεις της Τράπεζας Πειραιώς και MIG.

Όπως αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους η Epsilon Net και η Space Hellas, προχωρούν στην εξαγορά - σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας- υλοποιώντας ένα κοινό επενδυτικό όραμα και θέτοντας τα θεμέλια για να καταστεί η SingularLogic ο κεντρικός πυλώνας στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού και του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρήσεων. 

Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε αποκαλύψει το Business Daily, είχε προηγηθεί και η κατάθεση προσφοράς, εκτός διαδικασίας διαγωνισμού, από σχήμα των SoftOne και Profile. Ωστόσο, η MIG και οι σύμβουλοί της αποφάσισαν να προχωρήσουν με την κοινοπραξία Epsilon Net – Space Hellas που είχε καταταγεί δεύτερη στη διαγωνιστική διαδικασία. Στην κοινοπραξία αρχικά συμμετείχε και η Entersoft που αποσύρθηκε. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ποιο το στρατηγικό σχέδιο Space Hellas-Epsilon Net για τη SingularLogic

Η κεντρική παράμετρος του επιχειρηματικού σχεδίου είναι η αξιοποίηση των σημαντικών πλεονεκτημάτων που διαθέτει η SingularLogic Α.Ε., σε προϊόντα, σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και ανθρώπινο δυναμικό.