ΓΔ: 1217.86 0.73% Τζίρος: 85.29 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
metro-my market
Φώτο: ΜΕΤΡΟ

Metro: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις επιχειρήσεις

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία.

Η METRO AEBE (My market – METRO Cash & Carry) εντάχθηκε στην πρωτοβουλία του ΚΕΑΝ και του Diversity Charter της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στην εξάλειψη κάθε είδους αποκλεισμού από τον εργασιακό χώρο, υπογράφοντας τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Από την αρχή της λειτουργίας της, η εταιρεία, έχει επιλέξει να σέβεται τη διαφορετικότητα στον εργασιακό χώρο και επιλέγει εργαζόμενους με βάση αντικειμενικά κριτήρια αξιολόγησης, παρέχοντας ίσες ευκαιρίες προς όλους. Με την υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, επιβεβαιώνεται και στην πράξη η ευρύτερη δραστηριοποίηση της εταιρείας σε θέματα που αφορούν τη Διαφορετικότητα και την ομαλή ένταξη εργαζομένων στο εργασιακό περιβάλλον.

Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την εφαρμογή της ισότητας των ευκαιριών στην εργασία. Στη χώρα μας η Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της METRO, η οποία και υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, σημείωσε: «Οι άνθρωποί μας είναι η δύναμή μας. Διαρκής μας επιδίωξη είναι να παρέχουμε σε όλους τους εργαζομένους ένα ασφαλές και δίκαιο εργασιακό περιβάλλον, ευκαιρίες εξέλιξης και ανάπτυξης, εκπαίδευση και επιβράβευση, διασφαλίζοντας έτσι και τη βέλτιστη λειτουργία της εταιρείας. Η υπογραφή εκ μέρους μας της Χάρτας Διαφορετικότητας αποτελεί μια αυτονόητη ενέργεια που σκοπό έχει να επικυρώσει και συμβολικά τη δέσμευσή μας για τη δημιουργία μιας καλύτερης, πιο ανοιχτής και ανεκτικής στη διαφορετικότητα κοινωνίας

 

Ο Σταύρος Μηλιώνης, Πρόεδρος του ΚΕΑΝ και Ιδρυτής του Diversity Charter Greece, πρόσθεσε: «Ένας βασικός τομέας όπου η Ένταξη της Διαφορετικότητας αποκτά ουσία και πρακτική εφαρμογή είναι τα επιχειρησιακά, εταιρικά περιβάλλοντα. Ο χώρος όπου οι εργαζόμενοι δαπανούν μεγάλο μέρος του καθημερινού τους χρόνου μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό φορέα διάδοσης και εφαρμογής των αρχών προστασίας και ανάδειξης της Διαφορετικότητας με πρακτικά ρεαλιστικά αποτελέσματα. Υποδεχόμαστε με μεγάλη χαρά τα My Market στη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις και είμαστε σίγουροι ότι η συμμετοχή του μεγάλου δικτύου καταστημάτων στη Χάρτα, θα ενισχύσει σημαντικά την πρωτοβουλία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Metro-Cash-and-Carry-eshop
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

METRO Cash & Carry: Εγκαινίασε νέο eshop αποκλειστικά για επαγγελματίες

Με κύριο όχημα την εξατομικευμένη εξυπηρέτηση της κάθε επιχείρησης, το νέο eshop σχεδιάστηκε για να εξυπηρετεί άμεσα και γρήγορα προσφέροντας διαρκώς τα κορυφαία προϊόντα και υπηρεσίες στους επαγγελματίες πανελλαδικά.
Lidl-store
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lidl: Μείωση τιμών έως 35% σε 160 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας

Η εταιρεία εξασφαλίζει σε συνεργασία με τους προμηθευτές της, για ακόμη μία φορά, τις πιο συμφέρουσες τιμές στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας της, επιτυγχάνοντας μείωση έως 35% σε επιλεγμένα προϊόντα.