ΓΔ: 869.9 0.63% Τζίρος: 34.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

ΟΛΠ: Χαμηλότερα του 5% το μερίδιο της Lansdowne Partners Inc.

Η μείωση του μεριδίου πραγματοποιήθηκε μέσω συναλλαγών που έγιναν στις 7 Δεκεμβρίου, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του ο ΟΛΠ.

Χαμηλότερα του 5% διαμορφώνεται το μερίδιο που κατέχει η εταιρεία Lansdowne Partners International Limited άμεσα και μέσω θυγατρικών της στον ΟΛΠ όπως ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΛΠ: «Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3556/2007, η εταιρεία «ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» (περαιτέρω «ΟΛΠ»), δημοσιοποιεί την κατωτέρω γνωστοποίηση, που ελήφθη από την εταιρεία Lansdowne Partners International Limited στις 9  Δεκεμβρίου 2020:

1. Εταιρική επωνυμία του υπόχρεου γνωστοποίησης: Lansdowne Partners International Limited (“LPIL”), Lansdowne Partners Limited (“LPL”), Lansdowne Partners (UK) LLP (“LPUK LLP”) και Lansdowne European Absolute Opportunities Master Fund Limited.

2. Εταιρική επωνυμία των μετόχων: Lansdowne European Absolute Opportunities Master Fund Limited.

3. Η LPΙL ελέγχει την LPL και η LPL ελέγχει την LPUK LLP. Η LPUK LLP ενεργεί ως διαχειριστής επενδύσεων και δικαιούται να ασκεί τα δικαιώματα ψήφου των μετοχών εκδόσεως ΟΛΠ που κατέχονται από την Lansdowne European Absolute Opportunities Master Fund Limited πρώην Lansdowne European Equity Master Fund Limited.

Σε συνέχεια ορισμένων συναλλαγών σε μετοχές του ΟΛΠ, οι οποίες διενεργήθηκαν την 7η Δεκεμβρίου 2020, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου στον ΟΛΠ που κατέχεται (α) έμμεσα από κάθε έναν εκ των LPIL, LPL και LPUK LLP και (β) άμεσα από την Lansdowne European Absolute Opportunities Master Fund Limited μειώθηκε κάτω από το όριο του 5%.

4. Η ανωτέρω γνωστοποίηση γίνεται από την LPIL για δικό της λογαριασμό και για λογαριασμό καθενός εκ των LPL, LPUK LLP και Lansdowne European Absolute Opportunities Master Fund Limited, σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 1(α) του Νόμου 3556/2007».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τη διανομή μερίσματος 0,4 ευρώ ανά μετοχή αποφάσισε η ΓΣ του ΟΛΠ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Yu Zenggang ο Πειραιάς «από ένας τοπικός λιμένας, το ελληνικό λιμάνι έχει μετατραπεί σήμερα σ’ ένα από τα πιο αναγνωρισμένα κέντρα ναυτιλίας παγκοσμίως, βρίσκεται ανάμεσα στις πρώτες θέσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο».