ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01

Δωρεά ΑΔΜΗΕ εξοπλισμού 250.000 ευρώ στις κλινικές Covid -19 του ΑΧΕΠΑ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε πως ως κερδοφόρα επιχείρηση, ο ΑΔΜΗΕ κρίνει σκόπιμο να μοιράζεται μέρος των κερδών του με το κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε αυτές τις συνθήκες.

Με δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, ο ΑΔΜΗΕ εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω κλιμάκωσης της πανδημίας Covid-19.

Κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, το οποίο βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στη Βόρεια Ελλάδα, ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη δρομολογήσει την προμήθεια:

  • συστήματος για λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού τομογράφου για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
  • 50 συσκευών παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
  • συστήματος εξαερισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το μικροβιολογικό εργαστήριο
  • κλινών νοσηλείας απλώς και κλινών ΜΕΘ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας στήριξαν αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Το ίδιο συνεχίζουν να πράττουν και τώρα, με δωρεές που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Συγχαίρω τον ΑΔΜΗΕ για τη νέα πρωτοβουλία του».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, την περασμένη Άνοιξη, ο ΑΔΜΗΕ απέδειξε ότι δεν μένει άπραγος, προχωρώντας σε δωρεές προς το ΕΣΥ ύψους 1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, παραμένει στο πλάι των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά από τη νόσο, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο επιβαρυμένη. Ως κερδοφόρα επιχείρηση, ο Διαχειριστής κρίνει σκόπιμο να μοιράζεται μέρος των κερδών του με το κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε αυτές τις συνθήκες οι οποίες κλονίζουν σοβαρά τη δημόσια υγεία».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υποβρύχιο καλώδιο ΑΔΜΗΕ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΔΜΗΕ: Εξοικονόμηση 3,7 δισ. ευρώ ως το 2034 από τις νέες διασυνδέσεις

Η πλήρης διασύνδεση νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα θα αποφέρει σωρευτική ελάφρυνση 3,7 δισ. ευρώ στους καταναλωτές έως το 2034, μειώνοντας σημαντικά τις χρεώσεις ΥΚΩ, σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ.
Υποδομές ηλεκτρικής ενέργειας ADMIE
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Συμβουλές ΑΔΜΗΕ για το ασφαλές πέταγμα χαρταετών

Ο ΑΔΜΗΕ προειδοποιεί να μην πετάμε χαρταετούς κοντά σε πυλώνες, γραμμές υψηλής τάσης και υποσταθμούς λόγω κινδύνου ηλεκτροπληξίας και διακοπών ρεύματος. Μην επιχειρείτε να ελευθερώσετε χαρταετό που μπλέχτηκε σε καλώδια.
Μάνος Μανουσάκης
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Αναθεώρηση του δεκαετούς επενδυτικού σχεδίου, ο νέος προγραμματισμός

Σε αναθεώρηση του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης 2025-2034 προχωρά ο ΑΔΜΗΕ, με αυξήσεις κόστους κατά 1,5 δισ., μεταθέσεις σε κομβικές διασυνδέσεις νησιών και Ιταλίας και νέο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.
ΑΔΜΗΕ, Κρήτη, Αθήνα
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Η διασύνδεση Κρήτης - Αττικής τροφοδοτεί το νησί με ισχύ έως 500 MW

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ, η διασύνδεση Κρήτης–Αττικής τροφοδοτεί σταθερά το νησί με ισχύ έως 500 MW, καλύπτοντας σχεδόν όλη τη χειμερινή ζήτηση. Το έργο μειώνει κόστος και εκπομπές CO₂.
Καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

GSI: Ρωγμές στο αφήγημα μη βιωσιμότητας της διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου

Εν αναμονή επικαιροποίησης των οικονομικών παραμέτρων, ο πρώην ΥΠΕΝ Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου αμφισβητεί τη «μη βιωσιμότητα» του GSI. Η Κομισιόν ζητά άρση απομόνωσης, ενώ η Λευκωσία δέχεται πιέσεις.