ΓΔ: 877.99 0.19% Τζίρος: 40.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Δωρεά ΑΔΜΗΕ εξοπλισμού 250.000 ευρώ στις κλινικές Covid -19 του ΑΧΕΠΑ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ανέφερε πως ως κερδοφόρα επιχείρηση, ο ΑΔΜΗΕ κρίνει σκόπιμο να μοιράζεται μέρος των κερδών του με το κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε αυτές τις συνθήκες.

Με δωρεά προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ», συνολικού ύψους 250.000 ευρώ, ο ΑΔΜΗΕ εξακολουθεί να στηρίζει έμπρακτα τα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω κλιμάκωσης της πανδημίας Covid-19.

Κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του ΑΧΕΠΑ, το οποίο βρίσκεται υπό ασφυκτική πίεση εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων στη Βόρεια Ελλάδα, ο ΑΔΜΗΕ έχει ήδη δρομολογήσει την προμήθεια:

  • συστήματος για λειτουργική απεικόνιση μαγνητικού τομογράφου για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
  • 50 συσκευών παρακολούθησης ζωτικών παραμέτρων για ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ
  • συστήματος εξαερισμού για το τμήμα επειγόντων περιστατικών και το μικροβιολογικό εργαστήριο
  • κλινών νοσηλείας απλώς και κλινών ΜΕΘ.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε: «Οι εταιρείες του κλάδου ενέργειας στήριξαν αποφασιστικά το Εθνικό Σύστημα Υγείας κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Το ίδιο συνεχίζουν να πράττουν και τώρα, με δωρεές που συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Συγχαίρω τον ΑΔΜΗΕ για τη νέα πρωτοβουλία του».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μάνος Μανουσάκης, ανέφερε σχετικά: «Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, την περασμένη Άνοιξη, ο ΑΔΜΗΕ απέδειξε ότι δεν μένει άπραγος, προχωρώντας σε δωρεές προς το ΕΣΥ ύψους 1 εκατ. ευρώ. Σήμερα, παραμένει στο πλάι των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται σκληρά από τη νόσο, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου η κατάσταση είναι ακόμη πιο επιβαρυμένη. Ως κερδοφόρα επιχείρηση, ο Διαχειριστής κρίνει σκόπιμο να μοιράζεται μέρος των κερδών του με το κοινωνικό σύνολο, ιδίως σε αυτές τις συνθήκες οι οποίες κλονίζουν σοβαρά τη δημόσια υγεία».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανούσος Μανουσάκης, Διευθύνων Σύμβουλος ΑΔΜΗΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ΑΔΜΗΕ προετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, αύξηση ηλεκτρικών φορτίων

Ο κ. Μάνος Μανουσάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, επεσήμανε πως η εταιρεία προετοιμάζεται για ακόμη μεγαλύτερη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς στην εποχή μετά την πανδημία αναμένεται περαιτέρω αύξηση των φορτίων.
margaris-admie
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ι. Μαργαρής: Η Κρήτη μετατρέπεται σε ενεργειακό σταυροδρόμι

Το 2024 που είναι το πρώτο πλήρες έτος λειτουργίας των διασυνδέσεων Αττική-Κρήτη και Πελοπόννησος-Κρήτη, η εξοικονόμηση για όλους τους καταναλωτές θα φτάσει τα 550 εκατ. ευρώ και θα αγγίξει το 1 δισ. ευρώ το 2030, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΑΔΜΗΕ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΔΜΗΕ: Σε λειτουργία το Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης «SEleNe CC»

Ξεκινά η εμπορική λειτουργία του Περιφερειακού Κέντρου Ενέργειας «SEleNe CC» από την 1η Ιουλίου 2021, που θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με στόχο την αρμονική λειτουργία των Συστημάτων Μεταφοράς της ΝΑ Ευρώπης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εξηγήσεις ΑΔΜΗΕ για τις αυξήσεις στις χρεώσεις μεταφοράς ρεύματος

Πηγές του ΑΔΜΗΕ σημειώνουν ότι με τα έργα των ηλεκτρικών διασυνδέσεων, η επιβάρυνση των καταναλωτών μέσω των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας θα πρέπει να μειώνεται, ενώ η αύξηση του τέλους θα ανέρχεται σε 36 λεπτά του ευρώ.