ΓΔ: 895.71 0.06% Τζίρος: 41.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Motor Oil: Πούλησε στην Optima Bank το 100% της Optima Factors

Το αντίτιμο της εξαγοράς της Optima Factors ανήλθε σε 6.307.000 ευρώ. Η σχετική απόφαση είχε παρθεί σε συνεδρίαση του ΔΣ της Motor Oil στις 4 Νοεμβρίου.

To 100% του μετοχικού κεφαλαίου της OPTIMA FACTORS A.E. από την θυγατρική της IREON INVESTMENTS LTD πούλησε η Motor Oil στην OPTIMA BANK Α.Ε. έναντι συνολικού τιμήματος Ευρώ 6.307.000. Κατόπιν των παραπάνω η άμεση συμμετοχή της IREON INVESTMENTS LTD στην OPTIMA FACTORS Α.Ε. κατέστη μηδενική.

Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. στη συνεδρίασή του της 4ης Νοεμβρίου 2020, παρείχε ειδική άδεια προκειμένου η θυγατρική της εταιρεία Ireon Investments LTD να προβεί σε πώληση μέχρι 263.369 μετοχών εκδόσεως Τράπεζα Optima Bank Α.Ε. έναντι τιμήματος 18,35 ευρώ ανά μετοχή.

Οι παραπάνω 263.369 μετοχές αντιστοιχούν σε ποσοστό 7% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζα Optima Bank Α.Ε. και αγοραστές θα είναι συνδεδεμένα με τη ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. μέρη σύμφωνα με τα άρθρα 99 έως και 101 Ν.4548/2018.

Η πώληση των μετοχών εντάσσεται στο πλαίσιο περαιτέρω αποεπένδυσης του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. από την Τράπεζα Optima Bank Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. με την απόφαση του της 4ης Νοεμβρίου 2020, έχοντας λάβει υπόψη την έκθεση επί του εύλογου και δίκαιου των μετοχών της Τράπεζα OPTIMA BANK Α.Ε. (fairness opinion) με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε από την ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, καθόρισε την προτεινόμενη τιμή στο ύψος των Ευρώ 18,35 ανά μετοχή της Τράπεζα OPTIMA BANK Α.Ε. Η τιμή των 18,35 ευρώ ανά μετοχή κρίνεται στην έκθεση της Grant Thornton ως εύλογη και δίκαιη για την Εταιρεία και τους μετόχους της που δεν είναι συνδεδεμένα μέρη συμπεριλαμβανομένων των μετόχων της μειοψηφίας της Εταιρείας, ως προκύπτουσα και εμπεριεχόμενη στο εύρος των συγκριτικών αξιών πού αναφέρονται στην έκθεση (διαθέσιμη στην εταιρική ιστοσελίδα www.moh.gr στην ειδικότερη επιλογή: Νέα / 2020).

Σύμφωνα με το Νόμο 4548/2018 η ειδική άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (Ελλάς) Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε. για την πραγματοποίηση των συναλλαγών ισχύει για έξι (6) μήνες.  

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Motor Oil: Σε λειτουργία το πρώτο υποκατάστημα της Optima Bank

Ξεκίνησε τις εργασίες του το πρώτο κατάστημα της νέα τράπεζα του «Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ», Optima Bank, στο Ψυχικό, κίνηση που αποτελεί μέρος του μετασχηματισμού της τέως Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος σε μια σύγχρονη εμπορική τράπεζα.