ΓΔ: 1457.74 0.75% Τζίρος: 86.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Στα 12,26 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις στο εννεάμηνο

Η Σωληνουργεία Τζιρακιάν συνέχισε να βελτιώνει τα οικονομικά της μεγέθη και αυτό το τρίμηνο, με την εταιρεία να καταγράφει κέρδη στο εννεάμηνο έναντι των ζημίων που είχε το 2019.

Συνεχίστηκε και στο γ' τρίμηνο του 2020 η βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της Σωληνουργείας Τζιρακιάν, όπου παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που έχει προκαλέσει η πανδημία, κατάφερε να πετύχει σωρευτική αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 10,33% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος καθώς επίσης και διεύρυνση του μικτού αποτελέσματος. Συνέπεια αυτών ήταν και η σημαντική αύξηση των λειτουργικών κερδών σε σχέση με τα ζημιογόνα αποτελέσματα της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ο κύκλος εργασιών της Σωληνουργείας Τζιρακιάν από 3,25 εκατ. ευρώ στο περυσινό τρίτο τρίμηνο του 2019 ανήλθε στο γ' τρίμηνο του 2020 στα 4,37 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να ανέρχονται σε 110 χιλ. ευρώ κέρδη έναντι 175 χιλ. ευρώ ζημιές που είχε σημειώσει στο γ' τρίμηνο του 2019. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 34 χιλ. ευρώ ζημίες από 435 χιλ. ευρώ ζημίες που ήταν το γ’  τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Ενισχυμένος ήταν και ο κύκλος εργασιών το φετινό εννεάμηνο καθώς ανήλθε στα 12,26 εκατ. ευρώ έναντι  των 11,11 εκατ. ευρώ που ήταν στο αντίστοιχο διάστημα του 2019. Τα EBITDA στο εννεάμηνο ανήλθαν σε 226 χιλ. ευρώ κέρδη από 177 χιλ. ευρώ ζημίες που ήταν πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 192 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1,03 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019.

Τα βασικά μεγέθη της Σωληνουργείας Τζιρακιάν

kataskeues-tzirakian-swlines-oikodomi

Περαιτέρω η εταιρεία αναφέρει ότι στο γ' τρίμηνο του έτους ολοκληρώθηκε η συμφωνία αναχρηματοδότησης υφιστάμενων τραπεζικών δανείων 6 εκατ. ευρώ καθιστώντας τα μακροπρόθεσμα, ενώ στα πλαίσια της εν λόγω συμφωνίας προηγήθηκε η εξόφληση βραχυπρόθεσμου δανεισμού 1,8 εκατ. ευρώ. Παράλληλα η Εταιρεία προχώρησε στη σύναψη μακροπρόθεσμου δανείου 2 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων, με προνομιακούς όρους προκειμένου να ενισχύσει το κεφάλαιο κίνησης. Αναλυτικά, τα ως άνω γεγονότα,  οι επιχειρηματικές εξελίξεις που συντελέστηκαν, αλλά και τα μέτρα που ελήφθησαν προς αντιμετώπιση της πανδημίας έως την 30/09/2020, περιγράφονται στην Εξαμηνιαία Έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου επί των Εξαμηνιαίων Οικονομικών Καταστάσεων του τρέχοντος έτους 2020.

Η εταιρεία επίσης αναφέρει ότι η επιτάχυνση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και εν γένει του συνόλου της οικοδομικής και κατασκευαστικής δραστηριότητας από τα τέλη του δευτέρου τριμήνου, συνεχίζεται αδιαλείπτως, ενισχύοντας τη ζήτηση για χαλυβουργικά προϊόντα.

Η παραπάνω εξέλιξη σε συνδυασμό με τη σημαντική χρηματοδότηση που έχει επιτευχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση μιας νέας σειράς επενδύσεων αλλά και η αναμενόμενη έναρξη κατασκευής εμβληματικών έργων, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης του κλάδου για το 2021.  

Καθώς το τρέχον οικονομικό έτος οδεύει προς την ολοκλήρωση του, η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι η μεγέθυνση των οικονομικών μεγεθών θα επιβεβαιωθεί, ενώ οι συνθήκες που διαμορφώνονται, θα επαυξήσουν τη ζήτηση για χαλυβουργικά προϊόντα και στο νέο έτος ενισχύοντας περαιτέρω τα οικονομικά μεγέθη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

tzirakian-swlines-kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Άνοδος 82,53% στον κύκλο εργασιών το γ' τρίμηνο

Σημαντική αύξηση των λειτουργικών κερδών τα οποία ανήλθαν σε 3,294 εκατ. έναντι 0,227 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2020 αλλά και των προ φόρων κερδών, τα οποία ανήλθαν σε 2,507 εκατ. έναντι 0,193 εκατ. το 2020.  
tzirakian-swlines-kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Πτώση στα κέρδη και αύξηση στον τζίρο το 9μηνο

Αύξηση του κύκλου εργασιών στα 27 εκατ. ευρώ σε σχέση με το εννιάμηνο του 2021 που είχε 22,38 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του 2021.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Τρέχει» ο διαγωνισμός για την ψηφιοποίηση των οικοδομικών αδειών

Το τεύχος του διαγωνισμού βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Το αρχικό ύψος της σύμβασης, αν δεν ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης για επέκταση του φυσικού αντικειμένου, φτάνει τα 150,8 εκατ. ευρώ.
tzirakian-swlines-kataskeues
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τζιρακιάν: Από τις 4/6 η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης για την ΑΜΚ

Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τις 4 Ιουνίου έως και τις 17 Ιουνίου στο πλαίσιο της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 457.200 ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παραλύει την οικοδομή και τις κατασκευές ο ιός

Σοβαρές πρακτικές δυσκολίες στα εργοτάξια, «πάγωμα» δημόσιων διαγωνισμών έως και για έξι μήνες. «Δεν μπορεί να ολοκληρωθεί καμία εργασία με τις σημερινές συνθήκες», προειδοποιεί το Τεχνικό Επιμελητήριο.