ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mevaco

Σύμβαση Mevaco - Juwi Hellas για κατασκευή βάσεων σε φωτοβολταϊκό πάρκο

Το πάρκο, απέχει 15 km από την πόλη της Κοζάνης, ενώ η παραγωγή και παράδοση των ως άνω βάσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς 10μήνου.

Στην κατάρτιση σύμβασης με την εταιρεία με την επωνυμία «ΓΙΟΥΒΙ Ελλάς Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Ανώνυμη Εταιρεία» και το διακριτικό τίτλο «ΓΙΟΥΒΙ Ελλάς Ενεργειακή» (JUWI Hellas S.A.) θυγατρική του γερμανικού πολυεθνικού ομίλου JUWI, προέβη η Mevaco, για την παραγωγή-κατασκευή σταθερών μεταλλικών βάσεων για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο της Ν.Α. Ευρώπης, ισχύος 204 MWp.

Το εν λόγω πάρκο, απέχει 15 km από την πόλη της Κοζάνης και με βάση τα ισχύοντα δεδομένα ο τελικός αποδέκτης είναι τα ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Η παραγωγή και παράδοση των ως άνω βάσεων προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του προσεχούς 10μήνου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία διαθέτοντας τεχνογνωσία σε παρόμοια έργα, έχει κατασκευάσει από το 2011 μεταλλικές βάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος που υπερβαίνει τα 900 MWp τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες χώρες εκτός Ελλάδος, όπως UK, Ιταλία, Ολλανδία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Παναμάς, Χιλή, Άγιος Δομίνικος, Κύπρος κ.α.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, εντός του αυτού ως άνω πλαισίου και με την εμπειρία και τεχνογνωσία που αποδεδειγμένα διαθέτει διεκδικεί αντίστοιχο αντικείμενο για την κατασκευή των μεγαλύτερων φωτοβαλταϊκών πάρκων που πρόκειται να ανεγερθούν εντός των προσεχών δύο ετών 2021-2022 στην Ελλάδα. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

capital_maritime
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στις 25 Οκτωβρίου ξεκινά η διαπραγμάτευση των ομολογιών της Capital

Ο κωδικός διαπραγμάτευσης της oμολογίας είναι με λατινική γραμματοσειρά «CPLPB1». Η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης των oμολογιών της eταιρίας είναι 1.000 ευρώ ανά ομολογία, το 100% της ονομαστικής αξίας της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Εγκρίθηκε η απόκτηση ελέγχου από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο καζίνο Ελληνικού

Οι σχετικές αποφάσεις και τα πρόσθετα δικαιολογητικά διαβιβάστηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο, συμπληρωματικά στο περιεχόμενο του φακέλου που είχε αποσταλεί ήδη από τις 8.3.2021, για την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ξιφαράς: Η ΔΕΠΑ Εμπορίας μπορεί να εγγυηθεί την ενεργειακή ασφάλεια

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι χάρη στις καίριες κινήσεις και τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει υιοθετήσει από το 2019 η εταιρεία, ήταν σε θέση να επωμιστεί το οικονομικό βάρος της έκπτωσης 15% στους καταναλωτές.
klefer-petroxeilos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Να φτάσει το 1 GW εγκατεστημένης ισχύος μέχρι το 2024 φιλοδοξεί η klEFER

Έχοντας διπλασιάσει τα τελευταία χρόνια την εγκατεστημένη ισχύ, η klEFER θέτει στόχο να διευρύνει την παρουσία της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Παράλληλα διευρύνει το «τεχνολογικό» της χαρτοφυλάκιο.