ΓΔ: 2355.3 0.41% Τζίρος: 315.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Nakas Music Store
Φώτο: Nakas Music Store

Φίλιππος Νάκας: Πτώση 8,6% στον κύκλο εργασιών α' τριμήνου 2020

Με τα έως σήμερα δεδομένα δεν υφίστανται οι συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρή αμφιβολία για τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του Ομίλου, ο οποίος διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και μεγάλη ρευστότητα.

Πτώση 8,6% σημείωσε ο όμιλος Φίλιππος Νάκας στο πρώτο τρίμηνο του 2020 που ανήλθε σε 4.200.969,41 ευρώ, από 4.597.737,23 ευρώ το 2019, ενώ σε εταιρικό επίπεδο διαμορφώθηκε στα 4.109.977,85 ευρώ, από 4.484.564,73 ευρώ.

Σύμφωνα με αυτά τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA), σε επίπεδο ομίλου, σημείωσαν άνοδο στα 558.452,00 ευρώ από 367.554,89 ευρώ, το ίδιο διάστημα του 2019, ενώ σε επίπεδο εταιρείας ήταν 543.095,38 ευρώ από 357.816,78 ευρώ για το ίδιο διάστημα του 2019.

Από την δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της 30.6.2020 έως σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού – Covid-19, οι οικονομικές επιπτώσεις του οποίου, στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης (2020-2021) και την καθαρή θέση του Ομίλου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτιμηθούν.

Οι κυβερνήσεις στην γεωγραφική περιοχή που δραστηριοποιείται ο Όμιλος έχουν υιοθετήσει έκτακτα μέτρα περιορισμών στην οικονομική ζωή και την κυκλοφορία των πολιτών που επηρεάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες και την εμπορική δραστηριότητα.

Μεταξύ αυτών των μέτρων σήμερα υφίσταται εν μέρει περιορισμός της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου με κλείσιμο υποκαταστημάτων του, που λειτουργούν ως σημεία πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Ο Όμιλος έχοντας επενδύσει στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου (e-commerce) συνεχίζει την δραστηριότητα του, έστω και με μειωμένες δυνατότητες. Επιπλέον τα κρατικά μέτρα ενίσχυσης και η μείωση των λειτουργικών δαπανών που αφορούν τον Όμιλο φαίνεται ότι αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ζημιές από την απώλεια του κύκλου εργασιών και παρέχουν την δυνατότητα στην διοίκηση του Ομίλου λειτουργώντας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας τους εργαζομένους της αλλά και την δυναμική του Ομίλου.

Με τα έως σήμερα δεδομένα δεν υφίστανται οι συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρή αμφιβολία για τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του Ομίλου, ο οποίος διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και μεγάλη ρευστότητα.

Η Διοίκηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που αυτή συνεπάγεται, θα επανεκτιμά την κατάσταση συνεχώς και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σε περίπτωση που η περίοδος αναταραχής παραταθεί, προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες για τον Όμιλο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Γαβράς πορτρέτο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Κώστας Γαβράς τιμήθηκε από τον Δήμο Θεσσαλονίκης για το έργο του

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, τίμησε τον Κώστα Γαβρά για την προσφορά του στον πολιτισμό και για το έργο του που προβάλλει παγκόσμιες αξίες και την ιστορία της Ελλάδας, σε εκδήλωση για τα 93α του γενέθλια.
Λίνα Μενδώνη πολιτιστικό
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λ. Μενδώνη: Υλοποιούμε το μεγαλύτερο πολιτιστικό έργο στην ιστορία

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τόνισε ότι τα πολιτιστικά μνημεία ενισχύουν τις τοπικές κοινωνίες, φέρνουν οικονομική ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, ενώ η Πολιτιστική Χάρτα συμβάλλει στην ανάδειξή τους μέχρι το 2030.
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εκκλησία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαφές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης, του Τουρισμού και της Παράδοσης είχε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συζητώντας με τον Κώστα Μπακογιάννη για τη συνεργασία Εκκλησίας-Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με μέλη του Συλλόγου «Το Αρκάδι».
Σχολική εκπαιδευτική αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεργασία Μυλοποτάμου και Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου για δράσεις πολιτισμού

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης πραγματοποιείται τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2026 στο Δημαρχείο Μυλοποτάμου, σχετικά με τις κοινές δράσεις Δήμου και Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου σε βιβλίο, παιδεία και πολιτισμό. Καλούνται πολίτες και εκπαιδευτικοί.
παράθυρο με βιβλίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοινώθηκαν τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου

Το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2025 για τις εκδόσεις του 2024, με διακρίσεις σε μυθιστόρημα, ποίηση, δοκίμιο και μετάφραση, καθώς και βραβεία παιδικού βιβλίου.
Ομιλητής στο Μνημείο Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θέρμη: Εκκίνηση εκδηλώσεων για Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας στις 15/2

Ο Δήμος Θέρμης ανέλαβε τον τίτλο «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2026», παρουσιάζοντας 48 δράσεις που ξεκινούν στις 15 Φεβρουαρίου με τελετή έναρξης και ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού, υπογραμμίζοντας τη στήριξη στη νεολαία.