ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:15:01
Nakas Music Store
Φώτο: Nakas Music Store

Φίλιππος Νάκας: Πτώση 8,6% στον κύκλο εργασιών α' τριμήνου 2020

Με τα έως σήμερα δεδομένα δεν υφίστανται οι συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρή αμφιβολία για τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του Ομίλου, ο οποίος διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και μεγάλη ρευστότητα.

Πτώση 8,6% σημείωσε ο όμιλος Φίλιππος Νάκας στο πρώτο τρίμηνο του 2020 που ανήλθε σε 4.200.969,41 ευρώ, από 4.597.737,23 ευρώ το 2019, ενώ σε εταιρικό επίπεδο διαμορφώθηκε στα 4.109.977,85 ευρώ, από 4.484.564,73 ευρώ.

Σύμφωνα με αυτά τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA), σε επίπεδο ομίλου, σημείωσαν άνοδο στα 558.452,00 ευρώ από 367.554,89 ευρώ, το ίδιο διάστημα του 2019, ενώ σε επίπεδο εταιρείας ήταν 543.095,38 ευρώ από 357.816,78 ευρώ για το ίδιο διάστημα του 2019.

Από την δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της 30.6.2020 έως σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού – Covid-19, οι οικονομικές επιπτώσεις του οποίου, στα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης (2020-2021) και την καθαρή θέση του Ομίλου, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποτιμηθούν.

Οι κυβερνήσεις στην γεωγραφική περιοχή που δραστηριοποιείται ο Όμιλος έχουν υιοθετήσει έκτακτα μέτρα περιορισμών στην οικονομική ζωή και την κυκλοφορία των πολιτών που επηρεάζουν τις καταναλωτικές συνήθειες και την εμπορική δραστηριότητα.

Μεταξύ αυτών των μέτρων σήμερα υφίσταται εν μέρει περιορισμός της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου με κλείσιμο υποκαταστημάτων του, που λειτουργούν ως σημεία πώλησης αγαθών και παροχής υπηρεσιών. Ο Όμιλος έχοντας επενδύσει στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου (e-commerce) συνεχίζει την δραστηριότητα του, έστω και με μειωμένες δυνατότητες. Επιπλέον τα κρατικά μέτρα ενίσχυσης και η μείωση των λειτουργικών δαπανών που αφορούν τον Όμιλο φαίνεται ότι αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ζημιές από την απώλεια του κύκλου εργασιών και παρέχουν την δυνατότητα στην διοίκηση του Ομίλου λειτουργώντας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας, διασφαλίζοντας τους εργαζομένους της αλλά και την δυναμική του Ομίλου.

Με τα έως σήμερα δεδομένα δεν υφίστανται οι συνθήκες εκείνες που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρή αμφιβολία για τη δυνατότητα συνέχισης της δραστηριότητας του Ομίλου, ο οποίος διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή βάση και μεγάλη ρευστότητα.

Η Διοίκηση θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την πορεία της πανδημίας και τα περιοριστικά μέτρα που αυτή συνεπάγεται, θα επανεκτιμά την κατάσταση συνεχώς και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα σε περίπτωση που η περίοδος αναταραχής παραταθεί, προκειμένου να μετριαστούν οι συνέπειες για τον Όμιλο. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σίφνος παραλία και λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σίφνος προβάλλεται ως αυθεντικός προορισμός σε αφιέρωμα σουηδικής εφημερίδας

Η Σίφνος ξεχώρισε σε αφιέρωμα της σουηδικής Aftonbladet ως αυθεντικός ελληνικός προορισμός, με έμφαση στη φιλοξενία, την ποιότητα υπηρεσιών και την πολιτιστική ταυτότητα, προσφέροντας μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μουσική βραδιά στον Πειραιά από την πρεσβεία ΗΠΑ για το Freedom 250

Η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο Δήμος Πειραιά διοργανώνουν δωρεάν συναυλία με country μουσική την 1η Ιουλίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για τα 250 χρόνια Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, με τους Restless Road και τη Julia Cole.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κ. Τασούλας στην εκδήλωση «SNF Nostos 2026» του Ιδρύματος Νιάρχου

Ο Κωνσταντίνος Τασούλας παρευρέθηκε στην εκδήλωση «SNF Nostos 2026» του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και παρακολούθησε συζήτηση για τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία. Τον υποδέχθηκε ο Πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο σε Ίδρυμα Νιάρχος και Ελληνικό Κόσμο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί αύριο σε εκδήλωση για την ψυχική υγεία στο ΚΠΙΣΝ και θα συμμετάσχει σε συζήτηση για το διάστημα με τον Αδριανό Γολέμη στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος".
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τα Προσφυγικά δεν είναι ακίνητο για αξιοποίηση

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι τα Προσφυγικά Αλεξάνδρας είναι ιστορικός τόπος και όχι απλό ακίνητο, εκφράζοντας ικανοποίηση για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ζητήσει διάλογο και αναστολή της επίμαχης σύμβασης από την Περιφέρεια.