Φώτο: Shutterstock

EBRD: Συμμετέχει με 18 εκατ. στο «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής

Η EBRD προχώρησε σε επένδυση ύψους 18 εκατ. ευρώ, στο «πράσινο» ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακής, στο πλαίσιο των ενεργειών της για στήριξη του κλάδου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Μέρος στην ομολογιακή έκδοση ύψους 150 εκατ. ευρώ της Τέρνα Ενεργειακή πήρε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η EBRD επένδυσε 18 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο των ενεργειών της για στήριξη του κλάδου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα.

Η συμμετοχή στην ομολογιακή έκδοση αναμένεται να ενισχύσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να συμβάλει στην προσπάθεια δημιουργίας μιας κρίσιμης μάζας εταιρικών ομολόγων.

Μέχρι στιγμής, η EBRD έχει επενδύσει σχεδόν 3 δισ. ευρώ σε 51 projects στην Ελλάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστροφή κεφαλαίου και μέρισμα 0,34 ευρώ ανά μετοχή η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Την αγορά ιδίων μετοχών σε ποσοστό 10% με κατώτατη τιμή 0,30 ευρώ και ανώτατη τιμή τα 30 ευρώ αποφάσισε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Η διανομή μερίσματος θα είναι συνολικού ύψους 19,06 εκατ. ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δεν θα διανείμει μέρισμα η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Χρηματοδοτήσεων

Τη μη διανομή μερίσματος αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Χρηματοδοτήσεων, το οποίο συνεδρίασε σήμερα. Εγκρίθηκαν στο σύνολό τους οι Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις για τη χρήση 2019.