ΓΔ: 912.81 0.40% Τζίρος: 124.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
sunlight-bmg energy-mpataries-energeia
Φώτο: Sunlight

Στην αγορά της Ιταλίας η Sunlight, συμφωνία με την BMG Energy

Η Sunlight ενισχύει το αποτύπωμά της στην Ιταλία και μαζί με την BMG Energy θέλει να εδραιώσει την θέση της στον τομέα αποθήκευσης ενέργειας στην γειτονική χώρα μέσα από ένα επενδυτικό πλάνο ύψους 5 εκ. ευρώ.

Sunlight και BMG Energy ένωσαν δυνάμεις για να δημιουργήσουν έναν μεγάλο οργανισμό πωλήσεων και υπηρεσιών που θα τους επιτρέψει να επεκταθούν περαιτέρω και να εδραιώσουν την θέση τους στον τομέα της αποθήκευσης ενέργειας στην ιταλική αγορά.  Η ελληνική εταιρεία με αυτή την συμφωνία συνεχίζει το δυναμικό πλάνο ανάπτυξης καθώς ήδη αύξησε το 2020 την παραγωγική της ικανότητα κατά 25%, εισήλθε στην αμερικανική αγορά και σχεδιάζει το άνοιγμα ενός νέου R&D κέντρου στην Αθήνα για τεχνολογίες λιθίου, το οποίο αναμένεται να ανοίξει στις αρχές του 2021.

Στη νεοσυσταθείσα κοινοπραξία η Sunlight θα έχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών με ποσοστό 78%, ενώ το υπόλοιπο 22% θα έχει η BMG Energy. Καθήκοντα Διευθ. Συμβούλου για τις δραστηριότητές της Sunlight στην Ιταλία αναλαμβάνει ο κ. Davide Pesce με βασική επικέντρωση στις τοπικές πωλήσεις και στην επέκταση υπηρεσιών σε τεχνολογίες μολύβδου και λιθίου σε όλους τους κλάδους. 

H κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Sunlight που ενισχύει το αποτύπωμά της στην ιταλική αγορά, μέσα από ένα πλάνο επενδύσεων που αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2018-2022, ενώ η προοπτική της εταιρείας είναι να αυξήσει σημαντικά τα έσοδά της. Η Sunlight διαθέτει ήδη σημαντική παρουσία στην Ιταλία μέσω της μονάδας συναρμολόγησης SEBA Italy (SUNLIGHT European Battery Assembly) η οποία ιδρύθηκε το 2018 και έχει την έδρα της στη Βερόνα. Στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου της SEBA ήταν και παραμένει να εξυπηρετεί τις αγορές της Δυτικής Ευρώπης με καινοτόμες μπαταρίες καθώς επίσης και εταιρίες-κατασκευαστές σχετικού πρωτογενούς εξοπλισμού (OEMs) στην Ευρώπη.

«Βλέπουμε την Ιταλία ως στρατηγικά σημαντική αγορά και εκτιμούμε την τεχνογνωσία των συνεργατών μας εκεί», αναφέρει ο κ. Λάμπρος Μπίσαλας, CEO της Sunlight. «Η μακροχρόνια και στενή επαγγελματική μας σχέση οδήγησε να χτίσουμε αυτή τη συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η κίνηση αυτή θα ενισχύσει ιδιαίτερα το αποτύπωμά μας στην περιοχή, θα μας βοηθήσει να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιο προϊόντων και υπηρεσιών μας και να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των πελατών μας στην ιταλική αγορά».

«Ενώνοντας τις δυνάμεις με τη Sunlight θα ενισχύσουμε τη θέση μας αλλά και τη σχέση μας με τους πελάτες. Το καινοτόμo προϊοντικό χαρτοφυλάκιο μαζί με την αποστολή της Sunlight να καταστεί μία εταιρεία που υπερέχει σε τεχνολογίες, δίνει πίστη στην ηγετική μας ομάδα ότι η συνεργασία αυτή θα είναι αποδοτική και καρποφόρα» σημείωσαν οι κ.κ. Wilhelm Menghin και Flavio Scaramuzza, CEOs της BMG Energy.

Οι συγκεκριμένες συμφωνίες έρχονται σε μια στιγμή που η Ευρώπη προετοιμάζεται εντατικά για τη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια, καλώντας όλους τους κλάδους να ενεργοποιηθούν συμβάλλοντας στον ευρωπαϊκό στόχο για μηδενικές εκπομπές αερίων διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050, με την Sunlight να θέλει να εδραιώσει την θέση της στην παγκόσμια αγορά μπαταριών εξυπηρετώντας τομείς της βιομηχανίας, της ναυτιλίας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Sunlight: Επιστροφή σε κερδοφορία στο πρώτο εξάμηνο

Στο ποσό των 78 εκατ. ευρώ ανήλθε το α' εξάμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Sunlight, σημειώνοντας αύξηση 2,7%. Τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 6,3 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 33,2 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.
deda-fysiko aerio
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΔΑ: Επενδύσεις ενός δισ. ευρώ και δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας

Βάσει του προγράμματος ανάπτυξης της επιχείρησης για το διάστημα 2021 - 2025, θα κατασκευαστούν 2.000 χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου, όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Μ. Τσάκας.
DEPA Emporias, Fysiko Aerio, Polyxroniou
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Η απολιγνιτοποίηση ενισχύει τον ρόλο του φυσικού αερίου

Σύμφωνα με τον κ. Γ. Πολυχρονίου,  συντονιστή διευθυντή Δραστηριοτήττων Στρατηγικής και Ανάπτυξης της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το φυσικό αέριο αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των συμβατικών μορφών ενέργειας και των ΑΠΕ.