ΓΔ: 902.78 0.08% Τζίρος: 13.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:53:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΔΕΠΑ

Απαλλάσσεται η ΔΕΠΑ από δέσμευση που επέβαλε η Επ. Ανταγωνισμού

Εισήγηση να γίνει δεκτό το αίτημα της εταιρείας για απαλλαγή της από την υποχρέωση διάθεσης ποσοτήτων φυσικού αερίου μέσω δημοπρασιών.

Υπέρ της απαλλαγής της ΔΕΠΑ Εμπορίας εισηγείται η Επιτροπή Ανταγωνισμού, προκειμένου να υπάρξει απαλλαγή της από τη διάθεση φυσικού αερίου μέσω δημοπρασιών. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου και θα ασχοληθεί με το συγκεκριμένο ζήτημα

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού (εφεξής και «ΕΑ») θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου 2020 για να εξετάσει, κατόπιν Εισήγησης, κατά το άρθρο 25 παρ. 6 του Ν. 3959/2011, το αίτημα της ΔΕΠΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Α.Ε. για επανεξέταση της υπ’ αριθ. 3 Δέσμευσης που έχει αναλάβει η εταιρεία, δυνάμει της υπ' αριθ. 551/VII/2012 Απόφασης της ΕΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε βάσει των υπ’ αριθ. 589/2014, 596/2014, 618/2015, 631/2016 και 651/2017 Αποφάσεων της. 

Κατά την Εισήγηση, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις διαμορφωθείσες συνθήκες στην εγχώρια αγορά φυσικού αερίου, εκτιμάται ότι η υπ’ αριθ. 3 Δέσμευση της υπ' αριθ. 551/VII/2012 Απόφασης της ΕΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, έχει πλέον επιτελέσει τον σκοπό της, ήτοι την παροχή ρευστότητας στην αγορά φυσικού αερίου και ιδίως την ανάπτυξη επαρκών ανταγωνιστικών δυνάμεων.

Κατά την ανωτέρω Εισήγηση, προτείνονται τα ακόλουθα: 

  • Να διαπιστωθεί ότι έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή των γεγονότων στα οποία βασίστηκε η υπ’ αριθ. 551/VII/2012 Απόφαση της ΕΑ, όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει, αναφορικά με την υπ’ αριθ. 3 Δέσμευση της ΔΕΠΑ και
  • Να κάνει δεκτό το αίτημα της ΔΕΠΑ περί απαλλαγής της από την υποχρέωση εφαρμογής προγράμματος διάθεσης ποσοτήτων φυσικού αερίου μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών, κατά τα οριζόμενα και στην υπ’ αριθ. 631/2016 Απόφαση της ΕΑ. 

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η Εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της διαδικασίας και τις απόψεις των μερών».

 

 

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο δικαίωσε την ΔΕΠΑ στην διένεξη με την BOTAS

Δικαίωση της ΔΕΠΑ στη δεκαετή εμπορική διένεξη της εταιρείας με την τουρκική BOTAS από το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο που επέβαλλε αναδρομική μείωση της τιμής προμήθειας φυσικού αερίου από το 2011 μέχρι σήμερα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έκπτωση 15 % σε όλους από την Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας

Οι οικιακοί καταναλωτές θα προμηθεύονται πλέον το φυσικό αέριο, τουλάχιστον 15% φθηνότερα. Η εταιρεία θα αποδώσει την έκπτωση αυτή στο σύνολο των δικαιούχων οικιακών καταναλωτών της.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Πώς θα πραγματοποιηθεί η έκπτωση 15% στο φυσικό αέριο

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η εταιρεία θα συνεργαστεί με όλους τους ιδιώτες παρόχους για την οριστικοποίηση των όρων, της διαδικασίας αλλά και του μηχανισμού πιστοποίησης ώστε να εξασφαλιστεί ότι η έκπτωση θα φτάσει σε όλους.