ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: ΟΠΑΠ

Νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ αναλαμβάνει ο Jan Karas

Ο κ. Karas θα αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, ενώ παράλληλα διορίστηκε και ως νέο μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της εταιρείας.

Τη συγκρότηση σε σώμα του διοικητικού συμβουλίου και την ανάληψη της θέσης του προέδρου από τον κ. Kamil Ziegler και του διευθύνοντος συμβούλου από τον κ. Jan Karas, ανακοίνωσε ο ΟΠΑΠ. 

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Η ΟΠΑΠ ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στην από 17.12.2020 συνεδρίασή του και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αμοιβών & Διορισμών, αποφάσισε την εκλογή και το διορισμό του Jan Karas ως νέου εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνοντος Συμβούλου με έναρξη ισχύος την 01.01.2021.

Κατόπιν αυτού, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας ανασυγκροτείται σε σώμα με έναρξη ισχύος την 01.01.2021 και για το υπόλοιπο της θητείας του ως ακολούθως:

 1. Kamil Ziegler, Πρόεδρος, Εκτελεστικό Μέλος
 2. Jan Karas, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος
 3. Σπύρος Φωκάς, Αντιπρόεδρος Α', Μη Εκτελεστικό Μέλος
 4. Pavel Saroch, Αντιπρόεδρος Β', Μη Εκτελεστικό Μέλος
 5. Pavel Mucha, CFO, Εκτελεστικό Μέλος
 6. Robert Chvátal, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 7. Katarina Kohlmayer, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 8. Xρήστος Κοπελούζος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 9. Στυλιανός Κωστόπουλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
 10. Νικόλαος Ιατρού, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 11. Igor Rusek, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 12. Rudolf Jurcik, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
 13. Δημητράκης Ποταμίτης, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος

Ο Kamil Ziegler, Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΟΠAΠ, σχολίασε: «Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, θα ήθελα να συγχαρώ τον Jan Karas για την ανάληψη του ρόλου του Διευθύνοντος Συμβούλου. Το τελευταίο διάστημα, ο Jan ασκούσε καθήκοντα Acting CEO του ΟΠΑΠΟΠΑΠ -1,88%, έχοντας σημαντική συνεισφορά στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες της εταιρείας και στις ενέργειες που προβήκαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορωνοϊού και τον αντίκτυπο των σχετικών περιοριστικών μέτρων. Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας μαζί του, υπό τη νέα ιδιότητά του, ώστε να υλοποιήσουμε τους στρατηγικούς στόχους του ΟΠAΠ και να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που σχετίζονται με την ανάκαμψη από την κρίση της πανδημίας. Είμαι βέβαιος ότι με τη στήριξη όλων, ο Jan και η ιδιαίτερα ικανή ανώτερη διοικητική ομάδα του ΟΠΑΠΟΠΑΠ -1,88%, μαζί με τους εξαίρετους συναδέλφους μας, θα συνεχίσουν να δημιουργούν μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους, τους ανθρώπους, τους συνεργάτες και τους κοινωνικούς εταίρους της εταιρείας».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

vraveia-opap
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Τεχνολογική καινοτομία - Βραβεύσεις στα Impact BITE Awards 2021

GOLD βραβείο στην κατηγορία «Αυτοματοποίηση & Υποστήριξη Πωλήσεων/ Μάρκετινγκ για το έργο «ERMIS» και SILVER βραβείο στην κατηγορία «Εξειδικευμένες Κλαδικές Εφαρμογές» για την εφαρμογή (app) opapnet για την εταιρεία.
opap-tzogos-stoixima
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΠΑΠ: Άλμα 125,1% των καθαρών κερδών στο α΄ εξάμηνο

Ενισχύθηκαν σημαντικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ, ενώ διατηρήσαν την αναπτυξιακή δυναμική τους οι online δραστηριότητες. Στα 570,1 εκατ. ευρώ τα έσοδα του ομίλου σημειώνοντας αύξηση 12,2%. Θα διανέμει προμέρισμα ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή.