ΓΔ: 908.13 1.02% Τζίρος: 96.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: SOOC

Διευθέτηση με μικρά πρόστιμα για το καρτέλ στις υπηρεσίες ασφάλειας

Πρόστιμα στις εταιρείες Brink' s Security Services, Brink' s Aviation Security Services, Mega Sprint Guard, Δράσις Security Group, Στεφανίδης Κωνσταντίνος και Δίας Sprint Guard.

Μικρά πρόστιμα σε συνολικά έξι εταιρείες για αντιανταγωνιστικές δράσεις και οριζόντιες συμπράξεις προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού, με απόφαση της Ολομέλειάς της.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε, με βάση το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής, οι εταιρίες Brink' s Security Services SA και Brink' s Aviation Security Services SA κατά την περίοδο 2009-2011, συμμετείχαν, όπως οι ίδιες αποδέχθηκαν, καθεμία κατά το χρόνο συμμετοχής της, σε αντιανταγωνιστική δράση με αντικείμενο τη νόθευση του ανταγωνισμού κατά παράβαση των άρθρων 1 παρ. 1 ν. 3959/2011, 1 παρ. 1 ν. 703/1977 και 101 ΣΛΕΕ, στην αγορά υπηρεσιών φύλαξης.

Στην εν λόγω Απόφαση, η Επιτροπή διαπίστωσε συμμετοχή των εταιριών Mega Sprint Guard ΑΕ, Δράσις Security Group, Δίας Sprint Guard και Στεφανίδης Κωνσταντίνος του Δημητρίου, κατά την περίοδο 2010-2012, όπως οι ίδιες αποδέχθηκαν, καθεμία κατά το χρόνο συμμετοχής της, σε οριζόντιες συμπράξεις (συμπράξεις Mega Sprint - Δίας Sprint και Mega Sprint - Δράσις – Στεφανίδης) κατά παράβαση των άρθρων 1 ν. 703/1977 και 1 ν. 3959/2011 στο πλαίσιο διαγωνιστικών διαδικασιών στην αγορά υπηρεσιών φύλαξης.

Με βάση τα ανωτέρω, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε τα ακόλουθα πρόστιμα, ανάλογα με τη διάρκεια συμμετοχής κάθε επιχείρησης στην παράβαση όπου συμμετείχε:

1) Στην εταιρεία Brink' s Security Services SA πρόστιμο ύψους 411.154,51 ευρώ.
2) Στην εταιρεία Brink' s Aviation Security Services SA πρόστιμο ύψους 17.676,083 ευρώ. 
3) Στην εταιρεία Mega Sprint Guard AΕ πρόστιμο ύψους 256.750,574 ευρώ. 
4) Στην εταιρεία Δράσις Security Group πρόστιμο ύψους 2.213,545 ευρώ. 
5) Στην εταιρεία Στεφανίδης Κωνσταντίνος του Δημητρίου πρόστιμο ύψους 81,69 ευρώ. 
6) Στην εταιρεία Δίας Sprint Guard πρόστιμο ύψους 230,13 ευρώ. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

iron-irwn-hrwn
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Ενέκρινε τον έλεγχο των ΗΡΩΝ Ι - ΗΡΩΝ ΙΙ από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Η υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας αυξάνει το αποτύπωμα της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην παραγωγή και εμπορία ενέργειας, ενισχύοντας τις προϋποθέσεις για έναν σημαντικό ρόλο του Ομίλου στην μεταβαλλόμενη ελληνική αγορά ενέργειας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επιστολή σε ΓΕΚ Τέρνα - Mytilineos από την Επ. Ανταγωνισμού για την Εγνατία

Στην επιστολή ζητείται από τους δύο ομίλους να παράσχουν στοιχεία για το πώς προσδιορίστηκε το ύψος του τιμήματος που προσέφεραν στον διαγωνισμό για την Εγνατία Οδό καθώς υπάρχει πολύ μεγάλη απόκλιση μεταξύ των προσφορών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε εταιρείες εκτυπωτών

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επ. Ανταγωνισμού: Έγκριση εξαγοράς της «Γεωθερμικός Στόχος II»

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε, ότι η υπό εξέταση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού, στις αγορές στις οποίες αφορά.