ΓΔ: 903.19 0.12% Τζίρος: 16.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:19:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
bc partners-forthnet-united group
Φώτο: Nova

Σημαντική επένδυση από την μητρική της Forthnet στη Βουλγαρία

Η πρόσφατη αυτή επένδυση, είναι η τέταρτη συναλλαγή μεγάλης κλίμακας που πραγματοποίησε η United Group από την στιγμή που πέρασε υπό τον έλεγχο της BC Partners.

Η United Group,  μητρική εταιρεία της Forthnet, ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία εξαγοράς της μεγαλύτερης πολυ-πλατφορμικής εταιρείας Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας, της Nova Broadcasting Group, από την Advance Media Group. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές της νέας χρονιάς και υπόκειται στη συνήθη διαδικασία έγκρισης των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών. Η επένδυση αυτή σηματοδοτεί την τέταρτη συναλλαγή μεγάλης κλίμακας από τη στιγμή που η BC Partners εξαγόρασε τη United Group, τον Μάρτιο του 2019. 

Η Nova αποτελείται από 10 τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένου του εθνικού βουλγαρικού καναλιού NOVA TV, τη Net Info, τη μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα της Βουλγαρίας, η οποία φτάνει κατά μέσο όρο το 80% του βουλγαρικού πληθυσμού κάθε μήνα, καθώς επίσης και από τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της United Group, Victoriya Boklag, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από αυτή τη συμφωνία. Εξαγοράζουμε μία επιτυχημένη εταιρεία από δύο διακεκριμένους επιχειρηματίες με εξαιρετικές προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη μέσω της ένταξης τους στην United Group. Η εξαγορά εμπίπτει στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της United Group να επενδύει, τόσο στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, όσο και στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης στις αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται». 

Επίσης, πρόσθεσε οτι «η Nova Broadcasting Group συμπληρώνει ιδανικά τις υφιστάμενες επενδύσεις μας στα Μέσα Ενημέρωσης και είμαι σίγουρη ότι θα βρούμε πολλές συνεργίες μεταξύ τους, δίνοντας μας τη δυνατότητα περαιτέρω επενδύσεων σε τοπικό περιεχόμενο, αλλά και τη δυνατότητα γρηγορότερης προσέγγισης του κοινού μας». 

Από πλευράς του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Advance Media Group, Georgi Domuschiev, δήλωσε πως «αυτή η συναλλαγή είναι μία πολύ μεγάλη επιτυχία και μία εξαιρετική ευκαιρία για τη Nova, τους τηλεθεατές της και τους πελάτες της. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους μας βοήθησαν να διευρύνουμε τον μεγαλύτερο εμπορικό όμιλο Μέσων Ενημέρωσης της Βουλγαρίας. Η συμφωνία με την United Group θα εξασφαλίσει τη συνεχή ανάπτυξη της Nova».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

United Group: Αυξημένη κερδοφορία για την μητρική της Forthnet

H Forthnet δημιούργησε το 14% των εσόδων του ομίλου. Η είσοδος της United Group στην Κροατία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα αύξησε τη συνολική αγορά που εξυπηρετεί η Εταιρεία περίπου στους 40 εκατομμύρια ανθρώπους.