ΓΔ: 903.97 -2.00% Τζίρος: 85.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Ενέργεια και φυσικό αέριο δίνουν ώθηση στην Μυτιληναίος

Αύριο η ανακοίνωση αποτελεσμάτων 9μήνου του ομίλου Μυτιληναίος. Αναμένεται άνοδος των πωλήσεων 9μήνου στα 1,486 δισ. ευρώ, με αύξηση 37% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου προβλέπουν οι οικονομικοί αναλυτές για τον όμιλο Μυτιληναίος, καθώς ενισχύονται από τις καλές επιδόσεις των τομέων Ενέργειας και Φυσικού Αερίου και των κατασκευαστικών έργων.

Η Μυτιληναίος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του εννεαμήνου και του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη πριν την έναρξη της αγοράς, και δεν θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη.

Σύμφωνα με το δελτίο της Euroxx Securities, αναμένεται άνοδος των πωλήσεων 9μήνου του Ομίλου στα 1,486 δισ. ευρώ, με αύξηση 37% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Τα EBITDA υπολογίζονται στα 258,4 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 16,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, ενώ τα καθαρά κέρδη αναμένεται να εμφανιστούν ενισχυμένα κατά 0,5% στα 120,8 εκατ. ευρώ.

Όπως εκτιμά η Euroxx, οι επιδόσεις της Μυτιληναίος οδηγούνται κυρίως από τους τομείς Ενέργειας και Αερίου, εξαιτίας της αυξημένης παραγωγής αλλά και της ανόδου των τιμών εξαιτίας της απότομης αύξησης των τιμών για εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, ο σταθερός κύκλος εργασίων των τομέων Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, σε συνδυασμό με τον κατασκευαστικό τομέα (πρώην ΜΕΤΚΑ) που ενισχύεται από την δραστηριότητα κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων, αντισταθμίζουν τα χαμηλά, αλλά ισχυρά ωστόσο, αποτελέσματα της μεταλλουργίας.

Για το γ' τρίμηνο, η Euroxx Securities αναμένει τις πωλήσεις του ομίλου να φτάσουν τα 495 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 35%, με τα EBITDA να διαμορφώνονται ενισχυμένα κατά 14% στα 83,1 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 39,2 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 16% σε ετήσια βάση.

Υπενθυμίζουμε πως ο κύκλος εργασιών της Μυτιληναίος κατέγραψε αύξηση 38,2% στα 990,8 εκατ. ευρώ από 717,1 εκατ. ευρώ στο Α’ Εξάμηνο του 2018, βοηθούμενος ιδιαίτερα από την ανάπτυξη μεγεθών που καταγράφει ο Τομέας Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου.

Αντίστοιχα, αύξηση 20,7% σημείωσαν τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) σε €175,3 εκατ. έναντι €145,2 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018 που αποδίδεται κυρίως στην αυξημένη επίδοση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, στη διατήρηση υψηλής κερδοφορίας του Τομέα Μεταλλουργίας, παρά το αδύναμο διεθνές περιβάλλον, αλλά και στις θετικές επιδόσεις του Τομέα Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ευ. Μυτιληναίος: Αυτοκτονική αδράνεια της Κομισιόν στην ενεργειακή κρίση

«Η αντίδραση της Κομισιόν απέναντι στο ενεργειακό πρόβλημα της βιομηχανίας ήταν εντελώς ανεπαρκής, αν όχι ανύπαρκτη», τονίζει ο Ευ. Μυτιληναίος στο Politico και δηλώνει σίγουρος ότι εταιρείες θα μεταφέρουν παραγωγή εκτός Ευρώπης.
Protergia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Protergia: Επενδύει στη δημιουργία νέων προϊόντων και λύσεων ενέργειας

Εν μέσω μίας δύσκολης συγκυρίας για την Ευρώπη, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο, η μείωση του ενεργειακού κόστους καθίσταται πλέον αναγκαιότητα, με την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων να αποτελεί μονοδρόμο.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Επεκτείνεται η Mytilineos στον τομέα των φωτοβολταϊκών σε όλο τον κόσμο

Η εταιρεία συνεχίζει να επεκτείνεται δυναμικά στον τομέα των έργων ηλιακής ενέργειας και στις πέντε ηπείρους. Η συνολική δυναμικότητα του ώριμου διεθνούς χαρτοφυλακίου είναι της τάξεως των 2.396 MW.
Mytilineos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Mytilineos: Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα έργα του ΔΕΔΔΗΕ που ανέλαβε

Το τίμημα για την MYTILINEOS για τις 3 αυτές συμβάσεις ανέρχεται στα 97.690.000 ευρώ, ενώ με την υπογραφή της 4ης σύμβασης η συνολική αξία θα φθάσει τα 114.700.000 ευρώ και οι εργασίες θα διαρκέσουν 48 μήνες.