ΓΔ: 910.29 0.69% Τζίρος: 82.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

MIG: Συζητά με Τρ. Πειραιώς για αναδιάρθρωση δανείων 228,75 εκατ.

Δεν κατέληξαν σε συμφωνία και διακόπηκαν οι συζητήσεις με δύο επενδυτικά κεφάλαια για τη χορήγηση νέας χρηματοδότησης στην MIG, αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης της εταιρείας. Πίστωση χρόνου για αποπληρωμή από την Τράπεζα Πειραιώς.

Κρίσιμες συζητήσεις για την αναδιάρθρωση ομολογιακών δανείων, συνολικού ύψους 228,75 εκατ. ευρώ θα έχει η διοίκηση της Marfin Investment Group με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς στην τράπεζα μεταβιβάστηκε το ομολογιακό δάνειο με υπόλοιπο 142,5 εκατ. ευρώ που διαχειρίζεται η Fortress, ενώ εκκρεμεί και άλλο ομολογιακό δάνειο, σημερινού υπολοίπου 86,25 εκατ. ευρώ, που οφείλεται στην Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της MIG, οι συζητήσεις που έγιναν προηγούμενο διάστημα με τα επενδυτικά κεφάλαια Farallon Capital και Oak Hill Advisors για την από κοινού χορήγηση νέας χρηματοδότησης στην εταιρεία δεν κατέληξαν σε συμφωνία και έχουν διακοπεί. Η Τρ. Πειραιώς ήδη έδωσε πίστωση χρόνου στην MIG, με τη μετάθεση στις 6 Δεκεμβρίου της ημερομηνίας αποπληρωμής των δύο ομολογιακών δανείων.

Σε ανακοίνωση της, ειδικότερα, η MIG αναφέρει:

Η «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει, κατόπιν και σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε το κοινό ομολογιακό δάνειο έκδοσης της Εταιρίας ύψους €150 εκ. και σημερινού υπολοίπου €142,5 εκ. μεταβιβάστηκε από τα επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η «Fortress Investment Group LLC» προς την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» (εφεξής «η Τράπεζα»). H «Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E.» θα παραμείνει Πληρεξούσιος Καταβολών και Εκπρόσωπος των Ομολογιούχων.

Κατόπιν αιτήματος της Εταιρίας, η «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» συναίνεσε στον ορισμό της 6.12.2019 ως νέας Ημερομηνίας Αποπληρωμής τόσο του ανωτέρω μεταβιβασθέντος κοινού ομολογιακού δανείου όσο και του κοινού ομολογιακού δανείου έκδοσης της Εταιρίας ύψους €115 εκ. και σημερινού υπολοίπου €86,25 εκ. που η Εταιρία οφείλει επίσης να αποπληρώσει προς την Τράπεζα. Στο διάστημα αυτό η Εταιρία και η Τράπεζα θα συζητήσουν την αναχρηματοδότηση ή/και την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Στο πλαίσιο αυτό η Εταιρία ανακοινώνει, περαιτέρω, ότι οι συζητήσεις με τα επενδυτικά κεφάλαια της «Farallon Capital Europe LLP» και «Oak Hill Advisors (UK) LLP» για την από κοινού χορήγηση νέας χρηματοδότησης στην Εταιρία δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία και διεκόπησαν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πρώτη σε συναλλαγές και τον Νοέμβριο στο χρηματιστήριο η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τελευταία χρόνια, με σταθερή άνοδο του μεριδίου αγοράς από το 10% του 2017 σε άνω του 20% το 2021 όταν πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερέβησαν τα 7 δισ.ευρώ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Χρηματοδοτήσεις 2,5 δισ. την τελευταία δεκαετία σε ΑΠΕ

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Τζούρος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τρ. Πειραιώς, η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: Στήριξη στους πελάτες της με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που είχαν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς επισήμαναν ότι η περιοδεία στην Κρήτη είχε ως στόχο την καλύτερη κατανόηση των αναγκών των πελατών της.
Xristos Megalou, Trapeza Peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί πιο ευέλικτους οργανισμούς

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τρ. Πειραιώς, κ. Χρ. Μεγάλου, σημείωσε ότι καίριος για την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης ήταν ο ρόλος του κράτους που  καταγράφει υψηλούς ρυθμούς αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης