ΓΔ: 864.44 0.74% Τζίρος: 29.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τζ. Κουτσολιούτσος: «Γνώριζα μόνο για τις νόμιμες συναλλαγές»

Ο γιος του ιδρυτή της Folli Follie ρίχνει όλες τις ευθύνες στον πατέρα του, Δ. Κουτσολιούτσο, αναφέροντας στην απολογία του πως δεν είχε γνώση για τις κινήσεις που πραγματοποιούσε η εταιρεία.

Άγνοια για τις βασικές παραμέτρους της υπόθεσης Folli Follie και κρίσιμες συναλλαγές δηλώνει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος στη συμπληρωματική απολογία του στην ανακρίτρια του Πρωτοδικείου Αθηνών, όπου ανέφερε πως απλά υπέγραφε τις εντολές, αποδίδοντας ευθύνες στον πατέρα του, Δημ. Κουτσολιούτσο.

Ο γιος του ιδρυτή της Folli Follie στο υπόμνημα που κατέθεσε, σημειώνει πως ουδέποτε κατείχε σημαντικό μερίδιο των μετοχών του ομίλου, ενώ από τις 1.340.000 μετοχές που κατείχε είχε πουλήσει τις 200.000 ώστε να αποπληρωθεί προσωπικό δάνειο του πατέρα του που είχε λάβει από την Credit Suisse.

Υπογράμμισε πως από την στιγμή που άρχισε να ασχολείται πιο ενεργά και να αποκτά πείρα κατάλαβε τότε ότι «τα νούμερα δεν κόλλαγαν», αλλά όταν αντέδρασε απέναντι στους γονείς του, ο πατέρας του τον διαβεβαίωσε πως αυτό ήταν κάτι παροδικό, όμως αργότερα δέχθηκε μέχρι και απειλές ότι θα τον αποκληρώσει, τονίζοντας πως οι σχέσεις με τους γονείς του «έχουν διαρραγεί ολοσχερώς».

Επεσήμανε πως δεν είχε καμία γνώση για τις κινήσεις που πραγματοποιούσε η εταιρεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «δεν είχα ρόλο σε καμία απόφαση στην Ασία και στην Ελλάδα, μόνο για τις νόμιμες. Ποτέ δεν ενημερωνόμουν για χρήματα, μεταφορές και συναφή στοιχεία. Ακόμα και για τη μητρική εταιρεία στην Ελλάδα για εντολές που φέρεται να έχω δώσει, αυτές ήταν προσυμφωνημένες από την Νιώτη και τον πατέρα μου και εγώ απλά υπέγραφα, γιατί είχα το δικαίωμα υπογραφής. Είχα έντονη αντίδραση για τον αλληλόχρεο που είχε ο πατέρας μου στην εταιρεία, γιατί πρόκειται για εισηγμένη εταιρεία, αλλά δεν μπορούσα να επιβάλω την άποψή μου και ο πατέρας μου μου υποσχόταν ότι θα τον κλείσει. Στο κομμάτι που αφορά τη FF και τη LINKS δεν είχα τη δύναμη στην πραγματικότητα να επιβάλω αποφάσεις και να ενεργήσω. Εν γένει δεν ενήργησα ποτέ με δόλο ούτε με σκοπό να αποκομίσω όφελος».

Ο γιος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου εμφανίζει τον εαυτό του σε δεινή οικονομική θέση αναφέροντας πως «όλοι οι λογαριασμοί μου είναι δεσμευμένοι, ακόμα και ο φοιτητικός λογαριασμός της κόρης μου, που δεν μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της».

Για το περιουσιακό όφελος που αποκόμισε από τη Συμφωνία μη Ανταγωνισμού με την Dufry AG, ο Τζ. Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι «η φύση και το είδος της Συμφωνίας μη Ανταγωνισμού ουδόλως σχετίζεται τιμή της μετοχής της FFSA ή την αξία της εταιρείας ή τα μεγέθη των οικονομικών καταστάσεων». Όσο αναφορά τις επιστροφές κεφαλαίου το 2014 και 2015 σημείωσε πως είναι μικρομέτοχος κατέχοντας μόλις το 2,6% των μετοχών, και οι αποφάσεις ελήφθησαν από δυο τακτικές Γενικές Συνελεύσεις. «Ανεξαρτήτως της ιδιότητας του (μεγαλομετόχου ή μη, από την επιστροφή κεφαλαίου των ως άνω ετών (στην ουσία διανομή μερίσματος εκ του αποθεματικού) ωφελήθηκαν το ίδιο όλοι οι μέτοχοι, ανεξαρτήτως ποσοστού συμμετοχής τους και όχι εγώ αποκλειστικώς», ανέφερε στο υπόμνημα του.

Από την πλευρά ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της Folli Follie, αναφέρει πως βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση και ζει με δανεικά ενώ έχει περιορίσει τα έξοδα του, δηλώνοντας πως δεν έχει χρήματα σε κάποιο λογαριασμό. Παράλληλα ανέφερε πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ του χορηγείται και αγωγή από ψυχίατρο.

Τονίζει πως δεν έχει αποκομίσει οικονομικά οφέλη από την FF αλλά αντιθέτως ο ίδιος χρηματοδοτούσε την εταιρεία με προσωπικό του δανεισμό. Όπως συγκεκριμένα ανέφερε, «όσο κι αν επιδιώκεται να παρουσιασθεί, ότι τάχα ο ίδιος αποκόμισα παράνομα περιουσιακά οφέλη από τον όμιλο Folli Follie, τούτο σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, διότι αντιθέτως ο ίδιος φρόντιζα με κάθε μέσο και ιδίως με προσωπικό τραπεζικό δανεισμό να χρηματοδοτώ την εταιρεία, όποτε τούτο ήταν αναγκαίο. Έχω ήδη προσκομίσει όλα τα σχετικά τραπεζικά παραστατικά, τα οποία πλήρως αποδεικνύουν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που έδωσα στην εταιρεία για να καλύψω τις κατά καιρούς ανάγκες της. Από το σύνολο των εισφερθέντων αποδεικτικών μέσων κατέστη σαφές, ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη τέλεσα».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Folli-Follie: Σε δίκη ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος ο Χ. Γκότσης. Το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος αποδίδεται επίσης στον διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, Τζώρτζη Κουτσολιούτσο και στον διευθυντή ασφαλείας της εταιρείας.