ΓΔ: 894.7 -0.15% Τζίρος: 88.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MLS
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Αθέτηση πληρωμής από την MLS και στο κουπόνι του τρίτου ομολόγου

Η εταιρεία, επικαλούμενη την πανδημία, έχει ήδη ανακοινώσει την αθέτηση πληρωμής δυο εταιρικών ομολόγων, οδηγώντας ομολογιούχους και μετόχους στην κατάθεση μηνύσεων κατά του Γ. Καματάκη. 

Σε αθέτηση πληρωμής και στο κουπόνι του τρίτου ομολόγου προχώρησε η MLS Πληροφορική, σε συνέχεια των προηγούμενων δύο. 

Αναλυτικά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως αναφορικά με το Πρόγραμμα Εταιρικού Ομολόγου ΜΛΣ03, πως λόγω των επιπτώσεων από τον COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές, δεν θα προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ03 (26.10.2020 & 25.01.2021). Η εταιρεία θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων Beta Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ προς επίτευξη συμφωνίας. 

Υπενθυμίζεται πως η MLS έχει ζητήσει τη μετάθεση της αποπληρωμής των κουπονιών ανά εξάμηνο, αντί για τρίμηνο όπως προβλεπόταν, χωρίς ωστόσο τη συναίνεση των ομολογιούχων, αφού στις γενικές συνελεύσεις δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη απαρτία για την συναίνεση στην τροποποίηση των ομολογιακών προγραμμάτων.

Ως αποτέλεσμα, ομολογιούχοι και μέτοχοι της εταιρείας προχώρησαν στην κατάθεση μηνύσεων κατά της διοίκησης και του Γιάννη Καματάκη. 

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε πληρωμή των κουπονιών ΜΛΣ01, σε συνέχεια αδυναμίας πληρωμής και του κουπονιού ΜΛΣ02, επικαλούμενη ωστόσο τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η εταιρεία τον Νοέμβριο είχε αιτηθεί στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων Euroxx ΑΧΕΠΕΥ, την μετάθεση πληρωμής του Κουπονιού ΜΛΣ02 στις 30.11.2020 κατά τρείς μήνες και την εφεξής καταβολή του Κουπονιού Ομολόγου ανά εξάμηνο. 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι απαντά η MLS στη νέα επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του 2019 και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης που έληξε τον Ιούνιο του 2020, οφείλεται στην πανδημία, υποστηρίζει μεταξύ άλλων η MLS.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομαδικές αγωγές αποζημίωσης για την MLS από την Ένωση Επενδυτών

Να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωσή τους καλεί μετόχους και ομολογιούχους η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, τονίζοντας ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει πλέον αθετήσει την πληρωμή όλων των ομολόγων της.