ΓΔ: 914.77 0.35% Τζίρος: 85.45 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MLS
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μηνύσεις μετόχων και ομολογιούχων της MLS κατά Γιάννη Καματάκη

Έπειτα από την αθέτηση αποπληρωμής ομολόγων, ομολογιούχοι και μέτοχοι κατέθεσαν μηνύσεις κατά της διοίκησης της MLS Πληροφορική.

Στην κατάθεση μηνύσεων κατά της διοίκησης της MLS Πληροφορική και του Γιάννη Καματάκη προχώρησαν ομολογιούχοι και μέτοχοι της εταιρείας, σε συνέχεια της αθέτησης αποπληρωμής ομολόγων. 

Υπενθυμίζεται πως η MLS έχει ζητήσει τη μετάθεση της αποπληρωμής των κουπονιών ανά εξάμηνο, αντί για τρίμηνο όπως προβλεπόταν, χωρίς ωστόσο τη συναίνεση των ομολογιούχων, αφού στις γενικές συνελεύσεις δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη απαρτία για την συναίνεση στην τροποποίηση των ομολογιακών προγραμμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε πληρωμή των κουπονιών ΜΛΣ01, σε συνέχεια αδυναμίας πληρωμής και του κουπονιού ΜΛΣ02, επικαλούμενη ωστόσο τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η εταιρεία τον Νοέμβριο είχε αιτηθεί στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων Euroxx ΑΧΕΠΕΥ, την μετάθεση πληρωμής του Κουπονιού ΜΛΣ02 στις 30.11.2020 κατά τρείς μήνες και την εφεξής καταβολή του Κουπονιού Ομολόγου ανά εξάμηνο. 

Όπως σημείωνε τότε η MLS, το αίτημα αυτό υποβλήθηκε προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον Covid -19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται κανονικά στους Όρους του εν λόγω Προγράμματος.

Το 2019 το Χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της MLS έπειτα από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά τη γνωστοποίηση από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για σοβαρές παρατυπίες στις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης του 2018.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρχίζουν νομικές ενέργειες οι «καμένοι» ομολογιούχοι της MLS

Τον προβληματισμό τους εξέφρασαν οι ομολογιούχοι αναφορικά με το εάν η MLS επιβεβαιώνει ότι βρίσκεται σε συζήτηση με κάποιον στρατηγικό επενδυτή. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ανέφερε ότι οι καταστάσεις του 2019 θα δημοσιευτούν σύντομα.