ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MLS
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μηνύσεις μετόχων και ομολογιούχων της MLS κατά Γιάννη Καματάκη

Έπειτα από την αθέτηση αποπληρωμής ομολόγων, ομολογιούχοι και μέτοχοι κατέθεσαν μηνύσεις κατά της διοίκησης της MLS Πληροφορική.

Στην κατάθεση μηνύσεων κατά της διοίκησης της MLS Πληροφορική και του Γιάννη Καματάκη προχώρησαν ομολογιούχοι και μέτοχοι της εταιρείας, σε συνέχεια της αθέτησης αποπληρωμής ομολόγων. 

Υπενθυμίζεται πως η MLS έχει ζητήσει τη μετάθεση της αποπληρωμής των κουπονιών ανά εξάμηνο, αντί για τρίμηνο όπως προβλεπόταν, χωρίς ωστόσο τη συναίνεση των ομολογιούχων, αφού στις γενικές συνελεύσεις δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί η απαιτούμενη απαρτία για την συναίνεση στην τροποποίηση των ομολογιακών προγραμμάτων.

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία ανακοίνωσε πως δεν θα προβεί σε πληρωμή των κουπονιών ΜΛΣ01, σε συνέχεια αδυναμίας πληρωμής και του κουπονιού ΜΛΣ02, επικαλούμενη ωστόσο τις επιπτώσεις της πανδημίας. Η εταιρεία τον Νοέμβριο είχε αιτηθεί στον εκπρόσωπο των ομολογιούχων Euroxx ΑΧΕΠΕΥ, την μετάθεση πληρωμής του Κουπονιού ΜΛΣ02 στις 30.11.2020 κατά τρείς μήνες και την εφεξής καταβολή του Κουπονιού Ομολόγου ανά εξάμηνο. 

Όπως σημείωνε τότε η MLS, το αίτημα αυτό υποβλήθηκε προκειμένου να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από τον Covid -19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές ώστε να συνεχίσει να ανταποκρίνεται κανονικά στους Όρους του εν λόγω Προγράμματος.

Το 2019 το Χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών της MLS έπειτα από παρέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά τη γνωστοποίηση από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για σοβαρές παρατυπίες στις λογιστικές καταστάσεις της χρήσης του 2018.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομαδικές αγωγές αποζημίωσης για την MLS από την Ένωση Επενδυτών

Να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωσή τους καλεί μετόχους και ομολογιούχους η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, τονίζοντας ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει πλέον αθετήσει την πληρωμή όλων των ομολόγων της.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθέτηση πληρωμής από την MLS και στο κουπόνι του τρίτου ομολόγου

Η εταιρεία, επικαλούμενη την πανδημία, έχει ήδη ανακοινώσει την αθέτηση πληρωμής δυο εταιρικών ομολόγων, οδηγώντας ομολογιούχους και μετόχους στην κατάθεση μηνύσεων κατά του Γ. Καματάκη. 
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

MLS: Δύο νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο

Το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε ομόφωνα την αντικατάσταση παραιτηθέντων μελών και εκλογή από το Διοικητικό Συμβούλιο νέων μελών, των κυρίων Χωματά Δημήτριο και Ρούσσο Ευστάθιο, οικονομολόγων με μεγάλη εμπειρία στον τομέα των επιχειρήσεων.