ΓΔ: 894.3 0.00% Τζίρος: 58.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Στρατηγική συμμαχία ΦΑΡΑΝ με STADA  Arzneimittel κατά της οστεοπόρωσης

Η FARAN για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα προωθήσει και θα διανέμει το φαρμακευτικό προϊόν με τη δραστική ουσία τεριπαριτίδη, που ενδείκνυται στην θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Η ΦΑΡΑΝ και η STADA  Arzneimittel AG, ανακοινώνουν την έναρξη της συνεργασίας τους, στην θεραπευτική κατηγορία της Οστεοπόρωσης, με την φαρμακοβιομηχανία να συνεχίζει να διευρύνει την συνεργασία της με κορυφαίους Φαρμακευτικούς οίκους διεθνώς προσφέροντας  θεραπευτικές προτάσεις  για την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνεργασίας η FARAN  αναλαμβάνει την προώθηση και την διανομή στην Ελληνική αγορά του πρώτου βιομοειδούς τεριπαριτίδης (Biosimilar Teriparatide) του Γερμανικού Ομίλου STADA Arzneimittel AG. Το προϊόν με τη δραστική ουσία τεριπαριτίδη, ενδείκνυται στην θεραπεία της οστεοπόρωσης σε μετεμμηνοπαυσιακές  γυναίκες και σε άντρες με αυξημένο κίνδυνο για κάταγμα. 

Ο Γενικός Διευθυντής  της FARAN, κ. Παναγιώτης Κουκουλομμάτης δήλωσε σχετικά: «Η συνεργασία αυτή θα ενδυναμώσει την ηγετική θέση της FARAN στο χώρο της Βιοτεχνολογίας μεταξύ των Ελληνικών εταιρειών, καθώς εντάσσουμε στο χαρτοφυλάκιο μας μια θεραπευτική λύση για την οστεοπόρωση, η οποία θα είναι πλέον διαθέσιμη και για τους Έλληνες ασθενείς».

H Business Development Director της STADA  Arzneimittel AG,κ. Γιάννα Σωτηράκου ανέφερε ότι «είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι με την έναρξη της συνεργασίας μας με τη FARAN, η οποία διαθέτει πολυετή εμπειρία στο χώρο, για την προώθηση και διάθεση του φαρμακευτικού προϊόντος μας για την οστεοπόρωση και πιστεύουμε ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη και ανάπτυξη και των δυο εταιρειών».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ