ΓΔ: 899.58 0.65% Τζίρος: 66.27 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cenergy-ellinika kalwdia-hellenic cables-energeia
Φώτο: Cenergy Holdings

Cenergy: Επιτυχημένη δοκιμή της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σκιάθου

Πριν από ένα χρόνο ο ΑΔΜΗΕ είχε αναθέσει στην Hellenic Cables το έργο αξίας 43 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση καλωδίων που θα συνδέσουν την Σκιάθο με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας.

Ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρικές δοκιμές του υποβρύχιου καλωδίου υψηλής τάσης 150 kV που συνδέει τη Σκιάθο με το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς, όπως ανακοίνωσε η Cenergy Holdings SA, με το έργο να αναμένεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από ότι υπολογιζόταν, με το υποβρύχιο καλώδιο να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο.

Πρόκειται, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, για ένα σημαντικό ορόσημο για την επιτυχή ολοκλήρωση του έργου, η οποία προβλέπεται νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό. Μόλις πριν από έναν χρόνο, o ΑΔΜΗΕ ανέθεσε στην Hellenic Cables, μέλος της Cenergy Holdings, σύμβαση αξίας περίπου 43 εκατ. ευρώ για την προμήθεια και εγκατάσταση των υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων για την ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου με το εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ενέργειας.

Το έργο περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την παραγωγή περίπου 30 χλμ. υποβρυχίου καλωδίου 150 kV καθώς και των αντίστοιχων επίγειων καλωδίων, την εγκατάσταση των καλωδίων αυτών, τόσο σε βάθος 270 μέτρων όσο και υπόγεια όπου αυτό είναι απαραίτητο, την προστασία του συνολικού μήκους των καλωδίων, στο βυθό και στην ξηρά, και τον τερματισμό του στην περιοχή Μαντούδι της Εύβοιας.

Η ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται πολύ νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό που την τοποθετούσε στα τέλη του 2021, επιβεβαιώνοντας τις ικανότητες της Hellenic Cables για την εκτέλεση πολύπλοκων έργων τηρώντας τόσο τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμούς όσο και τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που θέτουν οι πελάτες της. Το υποβρύχιο καλώδιο κατασκευάστηκε στο  εργοστάσιο της Hellenic Cables στην Κόρινθο, όπου οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας καθιστούν δυνατή την παραγωγή και τις δοκιμές υποβρυχίων καλωδίων σε πολύ μεγάλα, συνεχόμενα μήκη.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σύμβαση της Ελληνικά Καλώδια με την σκωτσέζικη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας SSEN

Η κατασκευή των υποβρύχιων καλωδίων μέσης τάσης που θα προμηθευτεί η σκωτσέζικη εταιρεία θα παραχθούν στο εργοστάσιο της Hellenic Cables κατά το δεύτερο ήμισυ του 2020 και θα αντικαταστήσουν τα ήδη υπάρχοντα που διασυνδέουν νησιωτικές περιοχές της Σκωτίας.
cenergy-ellinika kalwdia-hellenic cables-energeia
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υποβρύχιο καλώδιο για το Kafireas ΙΙ θα κατασκευάσει η Hellenic Cables

Η παραγωγή των καλωδίων πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και η υλοποίηση του έργου, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης και προστασίας του υποβρύχιου καλωδίου, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2022.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεχίζεται κανονικά η λειτουργία των εργοστασίων της Cenergy

Δεν έχει εμφανιστεί ακόμα μείωση της ζήτησης ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής της Cenergy και σημείωσε πως δεν υπάρχουν ακυρώσεις παραγγελιών και δεν έχει καταγραφεί κρούσμα μεταξύ των εργαζομένων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε Ελληνικά Καλώδια και Fulgor η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου

Η Ελληνικά Καλώδια και η θυγατρική της Fulgor αναλαμβάνουν έργα ύψους 43 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση των υποβρύχιων και χερσαίων καλωδίων της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Σκιάθου.