ΓΔ: 907.63 0.39% Τζίρος: 20.01 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:02:42 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cosmote tv-sindromitiki-tileorasi-cosmote-tsamaz
Φώτο: Cosmote TV

Αύξηση συνδρομητών της Cosmote TV κατά 8% εν μέσω πανδημίας

Η Cosmote TV θέλει να διευρύνει ακόμα περισσότερο το μερίδιο της στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης και ετοιμάζει νέες σειρές που στοχεύουν σε είσοδο ακόμα και στο Netflix.

Αύξηση 8% περίπου των συνδρομητών της στη χρονιά της πανδημίας πέτυχε η Cosmote TV,  η οποία ετοιμάζει νέες παραγωγές και βρίσκεται σε συζητήσεις με streaming πλατφόρμες όπως το Netflix και κολοσσούς όπως το National Geographic για τη δημιουργία νέων παραγωγών που αναμένεται να προβληθούν και εκτός συνόρων.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Cosmote TV είναι σταθερά πρώτη εδώ και πέντε χρόνια σε συνδρομητές στην Ελλάδα, έχοντας στα χέρια της από το 2015 και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League. Όπως ανέφεραν κορυφαία στελέχη της Cosmote TV στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια λειτουργίας του Cosmote History HD, οι συνδρομητές της αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία από την αγορά των 1,1 εκατ. χρηστών συνδρομητικής τηλεόρασης καθώς ανέρχονται σε 575.000, από 530.000 που ήταν στην αρχή του χρόνου.

Στο σύνολο των συνδρομητών της ελληνικής συνδρομητικής τηλεόρασης δεν υπολογίζονται όσοι έχουν λογαριασμούς σε Netflix και Amazon Prime Video.  Σε αυτό το σημείο, ο κ. Τσαμάζ υπογράμμισε το πρόβλημα της πειρατείας των τηλεοπτικών προγραμμάτων, αναφέροντας πως παρά το γεγονός ότι έχουν αυστηροποιηθεί τα πλαίσια, περισσότερα από 200.000 άτομα παρακολουθούν μέσω παράνομων δικτύων streaming.

Νέες παραγωγές και συζητήσεις με Netflix και National Geographic

Τα στελέχη της Cosmote TV σημείωσαν πως βρίσκονται σε επαφές με το National Geographic για τη συμπαραγωγή ενός ακόμη ντοκιμαντέρ στα πρότυπα της περυσινής συνεργασίας για το «Κέρος: Το μυστήριο των σπασμένων ειδώλων», ενώ συζητούν και με διεθνή δίκτυα για νέες συμπαραγωγές που θα εμπλουτίσουν το πρόγραμμα του Cosmote History HD.

Παράλληλα η Cosmote TV αναμένεται προχωρήσει και στην δημιουργία νέων σειρών μυθοπλασίας, με τον εκτελεστικό διευθυντή Δημήτρη Μιχαλάκη να σημειώνει ότι γίνονται και συζητήσεις με streaming πλατφόρμες όπως το Netflix για την προβολή σειρών. Τα όπλα στην φαρέτρα της Cosmote TV για να περάσει και στην δημοφιλή streaming πλατφόρμα αναμένεται να είναι η επιτυχημένη σειρά «Έτερος Εγώ», ενώ στους επόμενους μήνες θα ξεκινήσει ακόμα μια σειρά μυστηρίου με τον τίτλο «42 βαθμοί Κελσίου». Υπενθυμίζουμε πως υπάρχει και η σειρά Tehran που πραγματοποιείται σε συμπαραγωγή με ισραηλινούς δημιουργούς, γυρίστηκε στην Ελλάδα και προβάλλεται διεθνώς μέσα από την πλατφόρμα της Apple TV.

Το στοίχημα Τσαμάζ για το Cosmote History

Το Cosmote History HD, που έκλεισε 5 χρόνια λειτουργίας αποτελεί το μοναδικό κανάλι ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη κι έθιμά της, που δημιούργησε ο Όμιλος ΟΤΕ.

«Σε αυτή την πορεία, το κανάλι ντοκιμαντέρ της Cosmote TV,έχει δημιουργήσει περισσότερες από 120 πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ και πάνω από 800 ώρες τηλεοπτικού υλικού», ανέφερε ο Μιχάλης Τσαμάζ που τόνισε ότι το κόστος των παραγωγών του Cosmote History φτάνει τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς να υπολογίζονται τα κόστη λειτουργίας, ενώ το συγκεκριμένο εγχείρημα «μπαίνει μέσα» οικονομικά κάθε χρόνο. «Γνωρίζαμε ότι θα χρειαζόμαστε πολλές ώρες πρωτότυπου υλικού και υπήρχε προβληματισμός για το πώς θα καλυφθεί το κόστος». Ωστόσο αποτελεί επιθυμία του ομίλου σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ να συνεχιστεί η λειτουργία του καναλιού, καθώς αποτελεί παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Στο πλαίσιο συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, το Cosmote History HD έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο αφιέρωμα με θέμα τον αγώνα για την ελευθερία, το οποίο αποτελείται από 11 νέες παραγωγές και συμπαραγωγές Cosmote TV. Συνολικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν πάνω από 100 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος αφιερωμένου στην ελληνική Επανάσταση που θα είναι διαθέσιμο και μέσα από το κανάλι της Cosmote TV στο YouTube.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης, ο επικεφαλής του ομίλου ΟΤΕ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θερμή ανταπόκριση που είχε η ελεύθερη μετάδοση περιεχομένου του Cosmote History HD στο κανάλι της Cosmote TV στο YouTube, κατά τη διάρκεια του lockdown. Όπως σημείωσε, στόχος για το κανάλι είναι να λειτουργεί ως πηγή γνώσης, ανοικτή σε όλους και ειδικά στους νέους. Εκεί βασίστηκε και η απόφαση του ομίλου ΟΤΕ να διαθέσει δωρεάν το Cosmote History HD στα σχολεία, μέσα από τη streaming υπηρεσία της Cosmote TV. Τα πρώτα σχολεία έχουν ήδη αποκτήσει ελεύθερη πρόσβαση στο κανάλι, ενώ όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμάζ «η πόρτα μας ήταν και παραμένει ανοιχτή για όποιο σχολείο της χώρας εκφράσει ενδιαφέρον».

Πέρα από το αφιέρωμα στην ελληνική Επανάσταση, το πρόγραμμα του Cosmote History HD για το 2021 περιλαμβάνει πολλές ακόμη νέες πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές. Οι νέες παραγωγές αναμένεται να έχουν και έντονα στοιχεία μυθοπλασίας και δραματουργίας σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν το νεανικό κοινό σε ένα δύσκολο θέαμα όπως είναι τα ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

wolt-delivery
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Απογείωση» τζίρου για τη Wolt και επέκταση δραστηριοτήτων πέραν της εστίασης

Η Wolt επεκτάθηκε σε νέες πόλεις και διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή ενώ στοχεύει να μετατραπεί σε super app απαντώντας στις ανάγκες των απαιτήσεων των καταναλωτών.