ΓΔ: 873.1 -1.54% Τζίρος: 95.53 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Trapeza, trapeza peiraios
Φωτο: Alexandros Michailidis / SOOC

Τρ. Πειραιώς: Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του IRIS στην Intrum

Το χαρτοφυλάκιο IRIS αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ιδιωτών, μικρών επιχειρήσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης συνολικής πιστωτικής απαίτησης ύψους 1,7 δισ.

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου IRIS από την Τράπεζα Πειραιώς στον Όμιλο Intrum στο πλαίσιο κοινοπραξίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης (EBRD). Η μεταβίβαση πραγματοποιήθηκε μέσω της εταιρίας ειδικού σκοπού Iris Hellas Investments Designated Activity Company (DAC) ενώ η διαχείριση του χαρτοφυλακίου ανατίθεται στην Intrum Hellas Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. μετά την υπογραφή σχετικής συμφωνίας (SLA). 

Ο κ. Άκης Μπης, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrum Investments για την Ελλάδα, επεσήμανε ότι: «Παρά τις αντίξοες συνθήκες στη διεθνή και εγχώρια αγορά, το επενδυτικό μας πλάνο στην Ελλάδα εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Με την ολοκλήρωση των διαδικασιών απόκτησης του χαρτοφυλακίου IRIS σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης, αλλά και του χαρτοφυλακίου Aeolus το 2020, επιβεβαιώνουμε τον μακροπρόθεσμο επενδυτικό μας ορίζοντα στην Ελλάδα, η οποία αποτελεί μία στρατηγική αγορά για τον Όμιλο Intrum». 

Η κ. Andreea Moraru, επικεφαλής των εργασιών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης & Ανάπτυξης για την Ελλάδα και την Κύπρο, τόνισε ότι: «Η πανδημία Covid‐19 και οι οικονομικές της επιπτώσεις αποτελούν μια πρωτοφανή πρόκληση για την παγκόσμια και την ελληνική οικονομία με επακόλουθο τον αυξανόμενο κίνδυνο για ένα νέο κύμα σχηματισμού μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Η EBRD έχει δεσμευτεί να επιταχύνει τις επενδύσεις που είναι απαραίτητες για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Intrum, είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε την Τράπεζα Πειραιώς ώστε να επιτύχει τους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της και να απελευθερώσει ρευστότητα για νέες χρηματοδοτήσεις».

Το χαρτοφυλάκιο IRIS αποτελείται από μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα ιδιωτών, μικρών επιχειρήσεων και χρηματοδοτικής μίσθωσης συνολικής πιστωτικής απαίτησης ύψους 1,7 δισ. ευρώ και μεικτής λογιστικής αξίας 0,7 δισ. ευρώ. Η δικηγορική εταιρία Ζέπος και Γιαννόπουλος ενήργησε ως νομικός σύμβουλος για την Intrum.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Intrum, Georgakopoulos
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Καταλυτικός ο ρόλος των servicers στην ανάκαμψη της οικονομίας

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Intrum Hellas το νέο νομοθετικό πλαίσιο με την ύπαρξη της «δεύτερης ευκαιρίας» προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες στους δανειολήπτες, είτε είναι ιδιώτες, είτε επιχειρήσεις.
Trapeza, trapeza peiraios
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τρ. Πειραιώς: Στην Intrum χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων ύψους 1,7 δισ.

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πως το χαρτοφυλάκιο που μεταβιβάστηκε στην Intrum αποτελείται από 53.000 δάνεια. Το τίμημα της συναλλαγής αντιστοιχεί σε περίπου 6% της μεικτής λογιστικής αξίας.