ΓΔ: 860.03 -1.76% Τζίρος: 47.63 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Attica bank, trapeza attikis
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Μάκεδος: Στοίχημα η απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

O πρόεδρος της Attica Bank και του ΤΜΕΔΕ επεσήμανε, ότι για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην μετά - Covid εποχή «το στοίχημα είναι η άμεση και αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη μετάβαση σε μία βιώσιμη οικονομία και κοινωνία» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Attica Bank και του ΤΜΕΔΕ, Κωνσταντίνος Μακέδος, στη διαδικτυακή ομιλία του στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης, στο πάνελ Οικονομία - Ανάπτυξη - Τουρισμός. «Καλούμαστε όλοι μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Να κάνουμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά τη δουλειά μας για να κερδίσουμε το μέλλον και όχι απλώς χρόνο», δήλωσε ο κ. Μακέδος.

O κ. Μακέδος έθεσε στο επίκεντρο της ομιλίας του την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων μέσω της «Βιώσιμης Τραπεζικής», του ενεργειακού και ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας και των "πράσινων" μεταρρυθμίσεων και υποδομών, που πρέπει να υλοποιηθούν για τη μετάβαση σε μία βιώσιμη οικονομία και κοινωνία και προσέθεσε: «Η Attica Bank είναι έτοιμη να υποστηρίξει δυναμικά τις ελληνικές επιχειρήσεις και επαγγελματίες σε αυτά τους τα βήματα. Τόσο με νέες, ευέλικτες χρηματοδοτήσεις που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες ανάγκες τους, όσο και με τεχνογνωσία, προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας».

Ο κ. Μακέδος επεσήμανε, ότι για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην μετά - Covid εποχή «απαιτούνται υψηλές ταχύτητες στην αναγνώριση των δυσκολιών και των προβλημάτων, αλλά και στους χρόνους αντίδρασης» και ανέφερε ότι «το στοίχημα είναι η άμεση και αποτελεσματική απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης».

Επεσήμανε, μάλιστα, ότι «η χώρα μας, με απόφαση του πρωθυπουργού, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε έναν εξαιρετικά φιλόδοξο και δυναμικό ενεργειακό μετασχηματισμό, έχοντας μπει σε τροχιά μηδενικών εκπομπών ρύπων, με αιχμή του δόρατος την απολιγνιτοποίηση» και προσέθεσε: «Τόσο διεθνώς, όσο και στη χώρα μας οι χρηματοδοτήσεις κατευθύνονται όλο και περισσότερο σε επενδύσεις με υψηλό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα» είπε ο κ. Μακέδος.

«Σημαντικό Βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι το Sustainable Banking, το οποίο αποτελεί στρατηγική επιλογή της Attica Bank. Η τραπεζική με μία νέα ηθική που θέτει στο επίκεντρο την κοινωνία, την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας και το περιβάλλον», είπε και συνέχισε λέγοντας «πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία χτίζουμε νέα προϊόντα και υπηρεσίες».«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, των ελεύθερων επαγγελματιών, της πράσινης ανάπτυξης», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τουλάχιστον μια προσφορά για Attica Bank, συνεδριάζει αύριο το Δ.Σ.

Αύριο θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας. Σημειώνεται ότι η αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας ειναι εξασφαλισμένη από το ΤΧΣ σε περίπτωση που δεν κριθεί ικανοποιητικό το επενδυτικό ενδιαφέρον.
Attica bank, trapeza attikis
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Attica Bank: Η διαδικασία εισαγωγής των warrants στην αγορά του Χ.Α.

Οι 16.541.878 τίτλοι θα πιστωθούν στις μερίδες των δικαιούχων και θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στην αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης την 30η Σεπτεμβρίου 2021.