ΓΔ: 886.72 -0.85% Τζίρος: 91.93 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
dapep
Φώτο: ΔΑΠΕΕΠ - Διαχειριστής Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Εγγυήσεων Προέλευσης

Τηλεδιάσκεψη ΔΑΠΕΕΠ -Επιτρ. Περιβάλλοντος για τη συγκρότηση νέας επιτροπής

Συζητήθηκαν θέματα όπως η πιστοποίηση του ΔΑΠΕΕΠ ως επίσημου φορέα έκδοσης πράσινων ομολόγων καθώς επίσης και οι δυνατότητες έκδοσης πράσινων κρατικών ομολόγων, μεταξύ άλλων και για τη χρηματοδότηση του ΕΛΑΠΕ.

Τηλεδιάσκεψη με την Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Θεοδώρα Αυγερινοπούλου είχε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του ΔΑΠΕΕΠ κ. Γιάννης Γιαρέντης με αφορμή τη συγκρότηση της νέας επιτροπής προ 10ημέρου και την επανεκλογή της κ. Αυγερινοπούλου στη θέση της Προέδρου. Ο κ. Γιαρέντης έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του ΔΑΠΕΕΠ, της δραστηριότητας και των αρμοδιοτήτων του Διαχειριστή.

Συζητήθηκαν θέματα όπως η πιστοποίηση του ΔΑΠΕΕΠ ως επίσημου φορέα έκδοσης πράσινων ομολόγων καθώς επίσης και οι δυνατότητες έκδοσης πράσινων κρατικών ομολόγων, μεταξύ άλλων και για τη χρηματοδότηση του ΕΛΑΠΕ. Ο κ. Γιαρέντης ενημέρωσε επίσης για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει ο ΔΑΠΕΕΠ στο πλαίσιο του Carbon Leakage για την ενίσχυση των ενεργοβόρων βιομηχανιών. Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι δραστηριότητες της εταιρείας σε σχέση με το νέο εργαλείο των Εγγυήσεων Προέλευσης που διαχειρίζεται στην Ελλάδα ο ΔΑΠΕΕΠ, όχι μόνο ως νέο εργαλείο χρηματοδότησης αλλά και ως εργαλείο για την διεύρυνση της κοινωνικής αποδοχής των ΑΠΕ.

Η κ. Αυγερινοπούλου ανέλυσε από την πλευρά της τους στόχους και την ατζέντα της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, υπογραμμίζοντας ότι στη νέα περίοδο θα υπάρξει ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Πράσινης Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης συμφωνήθηκε να ενισχυθεί η συνεργασία του ΔΑΠΕΕΠ με την Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής και υπογραμμίστηκε η ανάγκη να υπάρξει ευρύτερη και αναλυτικότερη ενημέρωση του κοινοβουλίου, στο πλαίσιο ακρόασης του επικεφαλής του ΔΑΠΕΕΠ από την Επιτροπή.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

dapep
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΔΑΠΕΕΠ: Προτεραιότητα η ασφάλεια της υγείας στις δραστηριότητες ΑΠΕ

Ο επικεφαλής του ΔΑΠΕΕΠ, κ. Γιαρέντης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στον χώρο της αιολικής ενέργειας πρέπει να υπάρχει υψηλός συναγερμός καθώς υπάρχουν πολλά αιολικά πάρκα τα οποία βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Υπερταμείο - ΤΑΙΠΕΔ: Εξετάζουν τη μείωση της συμμετοχής τους στη ΔΕΗ

Με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι στηρίζουν πλήρως το στρατηγικό πλάνο και το όραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, που στοχεύει στην επιτάχυνση του μετασχηματισμού της και την επιδίωξή της να προβεί σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
DEDDHE
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H Spear WTE Investments προτιμητέος επενδυτής για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ

Οριστική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από τη Γ.Σ. των μετόχων που προγραμματίζεται για τις 19 Οκτωβρίου, η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση και για την απόσχιση του Κλάδου του Δικτύου Διανομής της ΔΕΗ και την εισφορά του στη ΔΕΔΔΗΕ.