ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Παγκρήτια Τράπεζα-κατάστημα
Φώτο: Παγκρήτια Τράπεζα

Στηρίζει τον αγροτικό τομέα με χρηματοδοτικά εργαλεία η Παγκρήτια

Τα δάνεια μπορούν να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από κεφάλαια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και παρέχονται με προνομιακό επιτόκιο. Ποιες ανάγκες θα καλύπτουν.

Με στόχο την ενίσχυση της κοινής προσπάθειας για μια «πράσινη» οικονομία η Παγκρήτια Τράπεζα, δημιούργησε χρηματοδοτικά εργαλεία που ενθαρρύνουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από επιχειρήσεις του πρωτογενούς τομέα και σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), παρέχει ρευστότητα και χρηματοδοτεί επενδυτικά σχέδια επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους της αγροδιατροφής και της βιοοικονομίας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παγκρήτιας Τράπεζας, τα δάνεια μπορούν να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από κεφάλαια της ΕΤΕπ, χωρίς να απαιτείται ίδια συμμετοχή, ενώ παρέχονται με προνομιακό επιτόκιο, απαλλαγμένο από την εισφορά του Ν.128/75. 

Μέσα από το πρόγραμμα καλύπτεται ένα ευρύ φάσμα χρηματοδοτικών αναγκών του αγροτικού τομέα όπως: 

  • κεφάλαιο κίνησης,  
  • δαπάνες για αγορά επέκταση ή ανακαίνιση επαγγελματικών εγκαταστάσεων και επαγγελματικού εξοπλισμού, 
  • δαπάνες αδειών ευρεσιτεχνίας για την τεχνική εφαρμογή ενός έργου, 
  • επενδύσεις σε έρευνα και ανάπτυξη, 

Ειδικά για τον αγροδιατροφικό τομέα και τη βιοοικονομία επιλέξιμες θεωρούνται δαπάνες που, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αφορούν επενδύσεις για:

  • μη θερμαινόμενα θερμοκήπια, 
  • εξοπλισμό βιοαερίου, 
  • έργα άρδευσης, αλλά και 
  • αγορά αγροτικού αυτοκινήτου ή τρακτέρ.

Τα  συγκεκριμένα δάνεια  θα παρέχονται μέχρι τις 25/6/2022, ή μέχρι εξαντλήσεως των διατιθέμενων πόρων. Η διάρκεια της χρηματοδότησης μπορεί να ανέλθει στα 12 έτη, ενώ προβλέπεται περίοδος χάριτος δύο χρόνων. Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στο δίκτυο καταστημάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας, ή στην ιστοσελίδα της pancretabank.gr

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σφοδρά πυρά κατά φον ντερ Λάιεν για τη συμφωνία Mercosur

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη φον ντερ Λάιεν για παραβίαση θεσμών με την προσωρινή εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ–Mercosur και ζητά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για τις επιπτώσεις στους Έλληνες αγρότες.
Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο νομοσχέδιο: Μειώσεις φόρων, αλλαγές σε συντάξεις και αφορολόγητο πετρέλαιο

Το ΥΠΕΘΟΟ παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο φορολογικές και συνταξιοδοτικές αλλαγές, με ρυθμίσεις για οφειλές δημοσίων φορέων προς ΔΕΚΟ και βασικές τροποποιήσεις στο νέο σχετικό νομοσχέδιο που προωθείται στη Βουλή.
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο: Ρύθμιση 120 δόσεων, αύξηση ορίου οφειλής για μη μισθωτούς

Από 1η Μαρτίου 2026, περίπου 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες μένουν χωρίς πλήρη υγειονομική κάλυψη λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών στον e-ΕΦΚΑ, σύμφωνα με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πειραιώς: «Έσπασε» το κοντέρ το πρόγραμμα θερμοκηπίων με +180% ζήτηση

Η παρέμβαση για θερμοκήπια της ΚΑΠ 2023-2027 έκλεισε με υπερκάλυψη 180%: κατατέθηκαν 944 αιτήσεις συνολικού ύψους 269,4 εκατ. για διαθέσιμα 150 εκατ., με την Πειραιώς να στηρίζει τους παραγωγούς με χρηματοδότηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Πρωτοβουλία για λύση στο ιδιοκτησιακό των παρακάρλιων

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού να ξεκαθαρίσει το ιδιοκτησιακό των παρακάρλιων αγροτεμαχίων, ώστε να λυθούν τα προβλήματα των αγροτών και να διασφαλιστούν ενισχύσεις και η επιβίωση των χωριών.