ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 6% του κύκλου εργασιών στην Ελλάδα για την CNP Assurances

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,35 δισ. ευρώ με τον κύκλο εργασιών συνολικά να διαμορφώνεται στα 27 δισ. ευρώ.

Στα 27 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του γαλλικού πολυεθνικού ασφαλιστικού κολοσσού CNP ASSURANCES, που είναι μέτοχος κατά 100% του ασφαλιστικού ομίλου στην Κύπρο, CNP CYPRUS, (με υποκατάστημα στην Ελλάδα). Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο όμιλος, τα καθαρά κέρδη ήταν 1,35 δισ. ευρώ και ο Δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας 208%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CNP ASSURANCES, Αντουάν Λισόβσκι, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρά την υγειονομική κρίση του COVID-19, η CNP ASSURANCES προχώρησε το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού της χαρτοφυλακίου, ανταποκρινόμενη στο περιβάλλον των αρνητικών επιτοκίων. Τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου μας και ο Δείκτης Φερεγγυότητας αντικατοπτρίζουν ισχυρή ευρωστία, παρά τις επιπτώσεις από τη γενικότερη οικονομική επιβράδυνση». Σε τοπικό επίπεδο, ο όμιλος CNP CYPRUS, με τις Εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο και CNP ΖΩΗΣ και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2020 κατέγραψε αύξηση στη συνολική παραγωγή της τάξης του 6%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2020, ανέρχονται στα 182,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 171,5 εκατ. ευρώ, την περασμένη χρονιά. Το επίπεδο κερδοφορίας του ομίλου, παρόλες τις αντιξοότητες, παρέμεινε υψηλό στα 15,4 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της CNP CYPRUS, Τάκης Φειδία, ανέφερε: «Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας, τα αποτελέσματα της CNP ASSURANCES αποτυπώνουν την αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής της στόχευσης, τη μεγάλη οικονομική ευρωστία και τον υψηλό δείκτη αξιοπιστίας της. Στην CNP CYPRUS, με εφόδιο την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων μας, υλοποιούμε τη στρατηγική επιλογή του ψηφιακού μας μετασχηματισμού και συνεχίζουμε τη σταθερή αναπτυξιακή μας πορεία. Αποστολή μας είναι να είμαστε κάθε στιγμή, ακόμη και την πιο δύσκολη, στο πλευρό των πελατών μας και να τους προσφέρουμε τη δύναμη και τη σιγουριά που χρειάζονται».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Eurolife FFH
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Eurolife FFH: Nέο οργανωτικό σχήμα με επικεφαλής τον Γιάννη Βασιλάτο

Το νέο σχήμα, κάτω από κοινό όραμα και στρατηγική, συνδυάζει τις εργασίες και τις πρακτικές των δύο Διευθύνσεων, της Γενικής Διεύθυνσης Digital Transformation & Growth και της Γενικής Διεύθυνσης Εργασιών & Εξυπηρέτησης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι φυσικές καταστροφές στην Κρήτη «κόστισαν» 20,8 εκατ. στις ασφαλιστικές

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) καταγράφηκαν 260 περιπτώσεις που αφορούσαν ασφαλίσεις περιουσίας και 33 που αφορούσαν ασφαλίσεις αυτοκινήτων.