ΓΔ: 1275.09 0.14% Τζίρος: 322.82 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αύξηση 6% του κύκλου εργασιών στην Ελλάδα για την CNP Assurances

Ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος κατέγραψε καθαρά κέρδη 1,35 δισ. ευρώ με τον κύκλο εργασιών συνολικά να διαμορφώνεται στα 27 δισ. ευρώ.

Στα 27 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε ο κύκλος εργασιών του γαλλικού πολυεθνικού ασφαλιστικού κολοσσού CNP ASSURANCES, που είναι μέτοχος κατά 100% του ασφαλιστικού ομίλου στην Κύπρο, CNP CYPRUS, (με υποκατάστημα στην Ελλάδα). Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε ο όμιλος, τα καθαρά κέρδη ήταν 1,35 δισ. ευρώ και ο Δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας 208%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της CNP ASSURANCES, Αντουάν Λισόβσκι, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Παρά την υγειονομική κρίση του COVID-19, η CNP ASSURANCES προχώρησε το μετασχηματισμό του επιχειρηματικού της χαρτοφυλακίου, ανταποκρινόμενη στο περιβάλλον των αρνητικών επιτοκίων. Τα οικονομικά αποτελέσματα του ομίλου μας και ο Δείκτης Φερεγγυότητας αντικατοπτρίζουν ισχυρή ευρωστία, παρά τις επιπτώσεις από τη γενικότερη οικονομική επιβράδυνση». Σε τοπικό επίπεδο, ο όμιλος CNP CYPRUS, με τις Εταιρείες του CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο και CNP ΖΩΗΣ και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2020 κατέγραψε αύξηση στη συνολική παραγωγή της τάξης του 6%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2020, ανέρχονται στα 182,6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 171,5 εκατ. ευρώ, την περασμένη χρονιά. Το επίπεδο κερδοφορίας του ομίλου, παρόλες τις αντιξοότητες, παρέμεινε υψηλό στα 15,4 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο διευθύνων σύμβουλος της CNP CYPRUS, Τάκης Φειδία, ανέφερε: «Μέσα σε ένα διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας, τα αποτελέσματα της CNP ASSURANCES αποτυπώνουν την αποτελεσματικότητα της επιχειρηματικής της στόχευσης, τη μεγάλη οικονομική ευρωστία και τον υψηλό δείκτη αξιοπιστίας της. Στην CNP CYPRUS, με εφόδιο την εμπιστοσύνη των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων μας, υλοποιούμε τη στρατηγική επιλογή του ψηφιακού μας μετασχηματισμού και συνεχίζουμε τη σταθερή αναπτυξιακή μας πορεία. Αποστολή μας είναι να είμαστε κάθε στιγμή, ακόμη και την πιο δύσκολη, στο πλευρό των πελατών μας και να τους προσφέρουμε τη δύναμη και τη σιγουριά που χρειάζονται».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ergo-asfaleies
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συνεργασία ERGO Ασφαλιστικής με Ερρίκος Ντυνάν για παροχή υπηρεσιών υγείας

Πέραν της απρόσκοπτης πρόσβασης και άμεσης εξυπηρέτησής τους, οι ασφαλισμένοι της ERGO μπορούν να επωφεληθούν από τις πλέον σύγχρονες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη: Συνεργασία με Allianz Trade στην ασφάλιση πιστώσεων

Η Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη θα στηρίζει τις επιχειρήσεις, ώστε να είναι σε θέση να προβλέπουν τους εμπορικούς πιστωτικούς κινδύνους, να προστατεύουν τις ταμειακές ροές τους και να προωθούν αποτελεσματικά την εμπορική τους πολιτική και την υγιή τους ανάπτυξη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στα 20,38 εκατ. η παραγωγή ασφαλίστρων στο εννεάμηνο για την Atradius

Επιβεβαιώνεται η αρχική εκτίμηση της εταιρείας για το 2023 περί αύξησης των αιτημάτων αποζημίωσης. Η εταιρεία αναμένει πως το 2023 θα κλείσει ανοδικά για τα έσοδα από εισπραχθέντα ασφάλιστρα.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Reale Group και Υδρόγειος Ασφαλιστική έχουν περάσει σε νέα εποχή

Για τον Όμιλο Reale, η είσοδος στην αγορά της Ελλάδας ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική ανάπτυξης και διαφοροποίησης, καθώς και την αποστολή του να προσφέρει προστασία μέσω απλών και βιώσιμων ασφαλιστικών λύσεων.