ΓΔ: 1207.23 -1.01% Τζίρος: 27.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:45:32 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
cnp-assurances
Φωτο: Shutterstock

Υψηλή κερδοφορία το 2022 για CNP Assurances και CNP Cyprus

Τα ετήσια ασφάλιστρα σε Ελλάδα και Κύπρο για το 2022, έφτασαν στα 203,9 εκατ. ευρώ και η αυξημένη καθαρή κερδοφορία ανήλθε στα 22,2 εκατ. ευρώ, παρά το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας.

Ενισχυμένα τα μεγέθη του γαλλικού πολυεθνικού ασφαλιστικού κολοσσού CNP ASSURANCES τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε Κύπρο - Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται μέσω της CNP Cyprus για το 2022, παρά το αβέβαιο μακροοικονομικό περιβάλλον που επικρατεί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ομίλου, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 36 δισ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 13,7% από το 2021, με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στο 1,9 δισ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 25% έναντι της περυσινής χρονιάς. Ο Δείκτης Κάλυψης Φερεγγυότητας διαμορφώθηκε στο 230% με αύξηση 13 μονάδες από το 2021, ενώ το πράσινο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο ανήλθε στα 25,2 δισ. ευρώ σημειώνοντας άνοδο 19,4%.

Σε τοπικό επίπεδο, ο όμιλος CNP CYPRUS, με τις εταιρείες του CNP CYPRIA LIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ στην Κύπρο και CNP ΖΩΗΣ και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ (Υποκατάστημα) στην Ελλάδα, κατά το έτος 2022 πέτυχε αύξηση στη συνολική παραγωγή του κατά 7%. Τα ετήσια ασφάλιστρα, για το 2022, έφτασαν στα 203,9 εκατ. ευρώ και η αυξημένη καθαρή κερδοφορία ανήλθε στα 22,2 εκατ. ευρώ, παρά το ευρύτερο διεθνές περιβάλλον αβεβαιότητας.

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CNP CYPRUS, κ. Τάκης Φειδία, ανέφερε: «Τα θετικά οικονομικά μας αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την εμπιστοσύνη των ασφαλισμένων μας και την ισχυρή δυναμική του ομίλου μας. Μέσα σε εποχές που χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και ανασφάλεια, είναι καταλυτική η συμβολή και ο ρόλος του Ομίλου μας, CNP CYPRUS, στο να νιώθουν όσο το δυνατό περισσότεροι άνθρωποι σιγουριά και προστασία. Οι επιδόσεις των εταιρειών του Ομίλου μας, επιβεβαιώνουν την επιχειρησιακή μας στρατηγική και δημιουργούν σε όλους μας πρόσθετη ευθύνη να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των ασφαλισμένων μας αλλά και ευρύτερα, της κυπριακής κοινωνίας».

Όπως αναφέρει ο όμιλος στην ανακοίνωσή του, τα θετικά μη οικονομικά αποτελέσματα της CNP ASSURANCES, αντικατοπτρίζουν την πρόοδο επίτευξης συγκεκριμένων δεσμεύσεων βιώσιμης ανάπτυξης πάνω στους έξι (6) κύριους πυλώνες, που αφορούν στα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders): εργαζόμενοι, πελάτες, συνεργάτες, μέτοχοι& επενδυτές, κοινωνία και ο πλανήτης.

Ο κ. Stéphane Dedeyan, Διευθύνων Σύμβουλος της CNP ASSURANCES, δήλωσε: «Η CNP ASSURANCES ανακοίνωσε σημαντικά υψηλότερα κέρδη. Αυτά αντανακλούν τη δυναμική που δημιούργησε η διεθνής στρατηγική ανάπτυξής μας και τις εξαιρετικές επιδόσεις μας στην προσαρμογή στο μεταβαλλόμενο περιβάλλον των επιτοκίων. Καθώς συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μιας πιο περιεκτικής και βιώσιμης κοινωνίας, φιλοδοξία μας είναι να γίνουμε ο πιο χρήσιμος ασφαλιστής για τα ενδιαφερόμενα μέρη μας. Σύμφωνα με τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές μας δεσμεύσεις, είμαστε υπερήφανοι που δημοσιεύουμε για πρώτη φορά τις συνολικές μας επιδόσεις που καλύπτουν τόσο τους χρηματοοικονομικούς όσο και τους μη χρηματοοικονομικούς δείκτες».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ