ΓΔ: 2132.27 3.26% Τζίρος: 73.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:11:42

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Σύμβαση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο Θεσσαλονίκης

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ, ενώ ανάδοχος είναι η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (70%) – INDIGITAL (15%) – AMCO (15%).

Την υπογραφή σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός, Τηλεματική, και Ενιαίο Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου για τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ)», ανακοίνωσε η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. 

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της ανάδοχος του έργου είναι η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ (70%) – INDIGITAL (15%) – AMCO (15%). O συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ ενώ η έναρξη των εργασιών προγραμματίζεται για την 8η Μαρτίου 2021.

Το έργο αφορά στον πλήρη ψηφιακό εκσυγχρονισμό του Φορέα Λειτουργίας των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, κατά τα πρότυπα καλών πρακτικών άλλων συγκοινωνιακών φορέων στην Ευρώπη. Αναθέτουσα Αρχή είναι η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. και Φορέας Χρηματοδότησης το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Η σύμβαση προβλέπει την κατασκευαστική περίοδο (12 μήνες) και την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και υποστήριξης λειτουργίας για πέντε (5) έτη από την ολοκλήρωση, ενώ η Αναθέτουσα Αρχή διατηρεί το δικαίωμα της επέκτασης της περιόδου συντήρησης και υποστήριξης λειτουργίας για άλλα πέντε (5) έτη.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση και του αντίστοιχου έργο για λογαριασμό του ΟΑΣΑ στην Αθήνα, γεγονός που την καθιστά κυρίαρχη στην αγορά Αυτόματων Συστημάτων Συλλογής Κομίστρου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρώτη φορά η συντήρηση και λειτουργία μετρό από ιδιώτες

Πλησιάζει η προκήρυξη του διαγωνισμού των 400 εκατ. ευρώ για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Ο ανάδοχος θα λειτουργεί και θα συντηρεί το σύνολο των παγίων στη βασική γραμμή και στην επέκταση προς Καλαμαριά.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 27χρονος έταζε δουλειές και έκλεβε χρήματα από λογαριασμούς

Συνελήφθη 27χρονος στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που προσποιούμενος τον εκπρόσωπο δημοσίων σχέσεων απέσπασε προσωπικά στοιχεία 19χρονου με ψεύτικη υπόσχεση εργασίας και δημιούργησε τραπεζικό λογαριασμό στο όνομά του.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 37χρονου στη Θεσσαλονίκη για απάτη που καταζητείται στη Γερμανία

Συνελήφθη 37χρονος στη Θεσσαλονίκη βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος για σοβαρή απάτη στη Γερμανία το 2016. Κατά τη σύλληψή του είχε πλαστή ταυτότητα του δίδυμου αδερφού του. Αντιμετωπίζει επιπλέον κατηγορίες και οδηγείται στη Δικαιοσύνη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 38χρονου στη Θεσσαλονίκη για αλλοίωση QR codes στάθμευσης

Συνελήφθη 38χρονος Ρουμάνος στη Θεσσαλονίκη, καθώς εντοπίστηκε να αλλοιώνει QR codes σε πινακίδες ελεγχόμενης στάθμευσης στη Βασιλίσσης Όλγας, με σκοπό την εκτροπή πληρωμών. Στην κατοχή του βρέθηκαν εργαλεία και 19 πλαστές πινακίδες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 11 έτη κάθειρξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς σε στέλεχος ΕΥΠ

Διορθώνεται το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ποινές κάθειρξης έως 12 έτη επιβλήθηκαν στους τρεις Τούρκους για τους πυροβολισμούς κατά στελέχους της ΕΥΠ στους Ταγαράδες, αντί για έως 11 έτη όπως είχε αναφερθεί αρχικά.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έως 11 έτη κάθειρξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς κατά ΕΥΠ

Ποινές κάθειρξης 6 έως 11 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Έδεσσας σε τρεις Τούρκους για το ένοπλο επεισόδιο κατά στελέχους της ΕΥΠ στους Ταγαράδες. Κανείς δεν έλαβε ελαφρυντικό, παραμένουν στη φυλακή.