ΓΔ: 898.63 -0.74% Τζίρος: 98.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
MLS
Φωτο: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Άλλο ένα απλήρωτο κουπόνι ομολόγου από την MLS Πληροφορική

Είναι η τρίτη φορά σε διάστημα δύο μηνών που ανακοινώνει η MLS Πληροφορική ότι δε θα προβεί στην πληρωμή των κουπονιών ομολόγων.

Δε θα προβεί στην πληρωμή των κουπονιών ομολόγων ανακοίνωσε η MLS Πληροφορική ενώ πρόκειται για την τρίτη φορά σε διάστημα δύο μηνών που προχωράει σε τέτοια κίνηση.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε ανακοίνωσε αναφορικά με το Πρόγραμμα Εταιρικού Ομολόγου ΜΛΣ02, πως λόγω των επιπτώσεων από την COVID-19 στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας τους τελευταίους μήνες και οι οποίες έχουν επιδράσει στις ταμειακές της ροές, δεν θα προβεί στην πληρωμή των Κουπονιών ΜΛΣ02 (30-11-2020 και 26-02-2021). 

Η MLS δηλώνει ότι θα έρθει σε διαπραγματεύσεις με τους ομολογιούχους και τον εκπρόσωπο των ομολογιούχων BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ. προς επίτευξη συμφωνίας. Ωστόσο, όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεκινήσει αυτές οι διαπραγματεύσεις.

Όπως έγραφε το Business Daily, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κάλεσε μετόχους και ομολογιούχους να συμμετάσχουν σε ομαδική αγωγή για να διεκδικήσουν αποζημίωση από την εταιρείας, τους μεγαλομετόχους και τους ορκωτούς ελεγκτές.

Η Ένωση είχε καταθέσει και τον περασμένο Ιούνιο πρόσθετη παρέμβαση υπέρ μελών της, που αξίωναν αποζημιώσεις και είχαν ζητήσει, με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων των μεγαλομετόχων και των ορκωτών ελεγκτών, υποστηρίζοντας ότι ήταν βέβαιη η αθέτηση των υποχρεώσεων της εταιρείας. Η αίτηση αυτή είχε απορριφθεί τότε, αλλά η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών θεωρεί ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει, αφού έχει επιβεβαιωθεί πλέον από τον έλεγχο της Deloitte η διαφορά των 8,2 εκατ. ευρώ στα άυλα περιουσιακά στοιχεία, ενώ η MLS έχει αθετήσει στο μεταξύ την πληρωμή κουπονιών σε όλα της τα ομόλογα.

Παράλληλα, άλλοι ομολογιούχοι της εταιρείας έχουν καταφύγει στην ποινική Δικαιοσύνη, με μήνυση κατά του Γ. Καματάκη και άλλων τριών στελεχών της MLS, υποστηρίζοντας ότι έχουν διαπράξει το αδίκημα της απάτης, παρουσιάζοντας ψευδείς οικονομικές καταστάσεις ως αληθείς με σκοπό να αποκομίσουν οικονομικό όφελος.

Τέλος, η CNL Capital περιμένει απόφαση για την αγωγή που έχει καταθέσει κατά της MLS, διεκδικώντας οφειλή 600.000 ευρώ πλέον τόκων και εξόδων για χρηματοδότηση που είχε προσφέρει στην εταιρεία. Η CNL έχει εξασφαλίσει από το περασμένο καλοκαίρι θετική απόφαση σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για τη συντηρητική κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων της MLS για το ποσό της οφειλής.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι απαντά η MLS στη νέα επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η μη έγκαιρη δημοσιοποίηση της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του 2019 και της εξαμηνιαίας οικονομικής έκθεσης που έληξε τον Ιούνιο του 2020, οφείλεται στην πανδημία, υποστηρίζει μεταξύ άλλων η MLS.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ομαδικές αγωγές αποζημίωσης για την MLS από την Ένωση Επενδυτών

Να διεκδικήσουν δικαστικά την αποζημίωσή τους καλεί μετόχους και ομολογιούχους η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, τονίζοντας ότι η εισηγμένη εταιρεία έχει πλέον αθετήσει την πληρωμή όλων των ομολόγων της.
MLS
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθέτηση πληρωμής από την MLS και στο κουπόνι του τρίτου ομολόγου

Η εταιρεία, επικαλούμενη την πανδημία, έχει ήδη ανακοινώσει την αθέτηση πληρωμής δυο εταιρικών ομολόγων, οδηγώντας ομολογιούχους και μετόχους στην κατάθεση μηνύσεων κατά του Γ. Καματάκη.