ΓΔ: 2203.92 0.04% Τζίρος: 62.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:30:42
Φώτο: Shutterstock

Επιταχύνει τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή η Eurolife

Καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές του πλανήτη, η Eurolife στήριξε την υλοποίηση του Athens Climate Lab που έχει στόχο την διαμόρφωση λύσεων για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Με την αποκλειστική υποστήριξή της Eurolife FFH, υλοποιείται το Athens Climate Lab που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Global Shapers Athens Hub και σκοπό έχει τη χαρτογράφηση των κύριων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα. 

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον και την υγεία παγκοσμίως, το Athens Climate Hub έρχεται να ενισχύσει το διάλογο γύρω από αυτό το σημαντικό ζήτημα, αποτελώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, προτάσεων και λύσεων για την Αθήνα. Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κεντρική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική σκηνή, τον εταιρικό κόσμο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα, το Athens Climate Lab θα καταγράψει, για πρώτη φορά, τους κύριους φορείς επιρροής σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των βέλτιστων δράσεων για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια εντοπιστούν και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πόλη.

Στο πλαίσιο του Athens Climate Lab θα αξιοποιηθεί η μεθοδολογία του design thinking (η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων) και του systemicimpact (η μελέτη των αλλαγών που επηρεάζουν ουσιαστικά ένα σύστημα), με την καθοδήγηση των facilitators του οργανισμού καινοτομίας Youth nest.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αμαζόνιος ποταμός τοπίο
ΔΙΕΘΝΗ

Μείωση 36% στην απώλεια τροπικών δασών το 2025, παραμένει η ανησυχία

Η απώλεια τροπικών παρθένων δασών μειώθηκε κατά 36% το 2025, μετά το ρεκόρ του 2024, αλλά παραμένει ανησυχητικά υψηλή. Πέρσι χάθηκαν 43 εκατομμύρια στρέμματα, έκταση όσο η Δανία, σύμφωνα με το Global Forest Watch.
Πόλη Πεκίνο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα διατηρεί σταθερή ενεργειακή παροχή και επιταχύνει την πράσινη μετάβαση

Η Κίνα διατήρησε σταθερή την παροχή ενέργειας και προώθησε την πράσινη μετάβαση το πρώτο τρίμηνο του 2026, σημείωσε αυξήσεις στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και κράτησε σταθερή την παραγωγή άνθρακα, σύμφωνα με τη NEA.
Λογότυπο Enterprise Greece
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Enterprise Greece: Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στη WindEurope 2026

Η Enterprise Greece συμμετείχε στο συνέδριο WindEurope 2026 στη Μαδρίτη, αναδεικνύοντας τη σημασία της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη. Ισχυρή ελληνική παρουσία με ομιλίες, πάνελ και έξι εταιρείες που παρουσίασαν καινοτόμες λύσεις.
ψηφιακή καινοτομία τεχνολογία
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

ΟΒΙ: Β’ Κύκλος διαβούλευσης για τις Δημόσιες Υποδομές 2050

Ο ΟΒΙ ανακοίνωσε την έναρξη του Β’ Κύκλου της άσκησης «Δημόσιες Υποδομές 2050», που στοχεύει στη διαμόρφωση τεχνολογικών προτεραιοτήτων για κλιματική ανθεκτικότητα. Συμμετοχές μέσω technologyforesight2050.gr.
Ενεργειακό σεμινάριο Ευρώπη
ΔΙΕΘΝΗ

Πρώτη Διάσκεψη για Ενεργειακή Μετάβαση: Το παράδειγμα της Ελλάδας

Ξεκινά στην Κολομβία η πρώτη διάσκεψη μετάβασης από τα ορυκτά καύσιμα, με την υποστήριξη Ολλανδίας και 18 κρατών για τη σύναψη συνθήκης. Η ενεργειακή μετάβαση παραμένει πρόκληση εν μέσω πολέμων και γεωπολιτικής αστάθειας.
Παραλία Λαλάρια Σκιάθος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΟΤ: Προώθηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στη βρετανική αγορά

Η τρίτη εκδήλωση «Sustainable Travel AGORA», 18-21 Απριλίου στη Σκιάθο, ανέδειξε τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στον τουρισμό και την ανάγκη βιώσιμης ανάπτυξης, ενισχύοντας τη συνεργασία Ελλάδας-Βρετανίας για πράσινες πρακτικές.