ΓΔ: 2104.21 -0.08% Τζίρος: 165.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Επιταχύνει τον διάλογο για την κλιματική αλλαγή η Eurolife

Καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές του πλανήτη, η Eurolife στήριξε την υλοποίηση του Athens Climate Lab που έχει στόχο την διαμόρφωση λύσεων για να ξεπεραστούν τα εμπόδια.

Με την αποκλειστική υποστήριξή της Eurolife FFH, υλοποιείται το Athens Climate Lab που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Global Shapers Athens Hub και σκοπό έχει τη χαρτογράφηση των κύριων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην Αθήνα. 

Με την κλιματική αλλαγή να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για το περιβάλλον και την υγεία παγκοσμίως, το Athens Climate Hub έρχεται να ενισχύσει το διάλογο γύρω από αυτό το σημαντικό ζήτημα, αποτελώντας μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, προτάσεων και λύσεων για την Αθήνα. Στην πρωτοβουλία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την κεντρική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια πολιτική σκηνή, τον εταιρικό κόσμο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τη νέα γενιά.

Ταυτόχρονα, το Athens Climate Lab θα καταγράψει, για πρώτη φορά, τους κύριους φορείς επιρροής σε ζητήματα κλιματικής αλλαγής στην Αθήνα. Με αυτό τον τρόπο θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των βέλτιστων δράσεων για να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια εντοπιστούν και να εφαρμοστούν οι κατάλληλες λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στην πόλη.

Στο πλαίσιο του Athens Climate Lab θα αξιοποιηθεί η μεθοδολογία του design thinking (η ανθρωποκεντρική προσέγγιση στην επίλυση προβλημάτων) και του systemicimpact (η μελέτη των αλλαγών που επηρεάζουν ουσιαστικά ένα σύστημα), με την καθοδήγηση των facilitators του οργανισμού καινοτομίας Youth nest.
 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάλασσα με σύννεφα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Τι να περιμένουμε τις επόμενες 3-7 ημέρες

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αναμένονται το Σάββατο σε Σποράδες, Μαγνησία, Χαλκιδική, Εύβοια, ανατολική Στερεά και Κρήτη. Στα υπόλοιπα, αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις. Πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια, 14-20°C.
Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες αναθεωρούν στρατηγικές πωλήσεων

Οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ζητούν επανεξέταση των κλιματικών στόχων και της απαγόρευσης κινητήρων από το 2035, εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από την Κίνα και πιέσεων στο κόστος και τις πωλήσεις.