ΓΔ: 851.2 -1.79% Τζίρος: 121.49 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Αναβλήθηκε για τις 22 Μαρτίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

Σύμφωνα με πληροφορίες παρόντες ήταν μόνο το 16,19% των μετόχων της εταιρείας, με αποτέλεσμα την εξ ανάγκης μετάθεση της ημερομηνίας της ΓΣ.

Σε αναβολή οδήγηση η προγραμματισμένη για σήμερα Γενική Συνέλευση της εταιρείας Folli Follie, καθώς σήμερα παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούν μόλις το 16,19% των μετοχών, με αποτέλεσμα αυτή να μετατεθεί για τις 22 Μαρτίου

Μοναδικό θέμα της σημερινής Γενικής Συνέλευσης ήταν οι μέτοχοι να δώσουν το «πράσινο φως» για τη συμφωνία εξυγίανσης της εταιρείας, η οποία έχει εγκριθεί από τις 3 Φεβρουαρίου από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αν και δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί η επίσημη απόφαση του δικαστηρίου, η οποία, μάλιστα, μπορεί να καθυστερήσει λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. 

Ενάντια στο σχέδιο εξυγίανσης έχει ταχθεί, πάντως, ο βασικός μέτοχος της εταιρείας, Δ. Κουτσολιούτσος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος, ενώ διατηρεί στην κατοχή του το 35,06% των δικαιωμάτων ψήφου. 

Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο εξυγίανσης προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων εταιρειών της OpsCo και της AssetCo, με έδρα το Λουξεμβούργο, στις οποίες θα μεταβιβαστούν η εμπορική δραστηριότητα των ιδιόκτητων σημάτων Folli Follie και Links of London και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Η πρώτη θα είναι κατά 90% θυγατρική της δεύτερης, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές.  Με βάση το σχέδιο αυτό η δραστηριότητα της FF αναμένεται να περάσει σε κερδοφορία το 2022.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Carrefour-Super-Market-Ellada
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα εποχή για την Carrefour στην Ελλάδα, εγκαινίασε πέντε καταστήματα

Μέχρι στιγμής η εταιρεία έχει εγκαινιάσει δύο καταστήματα στη Ζάκυνθο και τρία στην Χαλκιδική, ενώ έχει δρομολογηθεί η δημιουργία επτά ακόμα σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αύξηση πωλήσεων 27% για την Fourlis, επιστροφή σε πλήρη λειτουργία

Αναφορικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται διεθνώς στην εφοδιαστική αλυσίδα, η διοίκηση του ομίλου τονίζει ότι η μέχρι σήμερα επίδραση τους συνεχίζει να είναι σημαντική αλλά διαχειρίσιμη.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων 25% στο α' τετράμηνο, παραμένουν οι προκλήσεις

Ισχυρή η αύξηση των πωλήσεων στην Ελλάδα, καθώς έφθασε στο +47% για τον Απρίλιο και στο +48% στο τετράμηνο. Διατηρούνται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Δεν αλλάζει η μερισματική πολιτική.