ΓΔ: 817.03 1.80% Τζίρος: 76.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Mirum_Villa
Πηγή: Mirum

«Πράσινο» σε μεγάλη τουριστική επένδυση 410 εκατ. ευρώ

Εγκρίθηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς το σχέδιο Elounda Hills, που αφορά στην κατασκευή πολυτελούς θερέτρου σε έκταση 675 στρεμμάτων. Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας και 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του.

Μια από τις μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έμεναν «βαλτωμένες» στη γραφειοκρατία «ξεκόλλησε» με πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Το ύψος της επένδυσης στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου από την ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Mirum Hellas ανέρχεται σε 410 εκατ. ευρώ.

Σήμερα υπεγράφη από τους συναρμόδιους υπουργούς, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάτπυξης, και απεστάλη για έλεγχο στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) «ELOUNDA HILLS» της εταιρείας «MIRUM HELLAS ΑΕ» στο Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης.

Η επένδυση, προϋπολογισμού 410 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην κατασκευή σε έκταση 675 στρεμμάτων πολυτελούς θερέτρου, το οποίο θα περιλαμβάνει παραθεριστικές κατοικίες, ξενοδοχεία, τουριστικό λιμένα-μαρίνα, αθλητικές εγκαταστάσεις και κέντρα αναζωογόνησης. Κατά την κατασκευή του θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας, ενώ άλλες 763 θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του, σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Η Mirum Hellas ελέγχεται από τον Ρώσο επιχειρηματία Βιτάλι Μπορίσοφ και ήδη έχει προχωρήσει στην ανάπτυξη τμήματος της έκτασης των 675 στρεμμάτων, κατασκευάζοντας 16 πολυτελείς βίλες, επιφάνειας άνω των 400 τετραγωνικών μέτρων η καθεμιά. Το πεντάστερο ξενοδοχείο που σχεδιάζει να κατασκευάσει η εταιρεία θα ανατεθεί στη διαχείριση διεθνούς αλυσίδας.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Συμμετοχή της ΔΕΠΑ Εμπορίας σε φωτοβολταϊκά 500 MW στη Δυτ. Μακεδονία

Η επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΔΕΠΑ Εμπορίας για είσοδο στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, καθώς και για τη διαφοροποίηση των προϊόντων και υπηρεσιών της, όπως προβλέπεται στο Business Plan της εταιρείας για την περίοδο 2020-2024.