ΓΔ: 1422.75 -0.14% Τζίρος: 84.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΗΡΑΚΛΗΣ

Όμιλος Ηρακλής: Απέκτησε τη σήμανση ECO για τα προϊόντα τσιμέντου

Για τις μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εφαρμόζει στα προϊόντα του, διακρίθηκε ο Όμιλος Ηρακλής από την LafargeHolcim.

Την «πράσινη» σήμανση ECO της LafargeHolcim σε προϊόντα και εξειδικευμένες λύσεις τσιμέντου απέκτησε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η σήμανση της LafargeHolcim διακρίνει προϊόντα αλλά και λύσεις που χαρακτηρίζονται από το χαμηλό ανθρακικό τους αποτύπωμα, με μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα τουλάχιστον 30%, κατά την παραγωγή τους, σε σύγκριση με παραδοσιακά προϊόντα τσιμέντου υψηλής περιεκτικότητας σε κλίνκερ.

Τα πρώτα προϊόντα με βελτιωμένη επίδοση στο ανθρακικό τους αποτύπωμα, τα οποία πλέον φέρουν τη σχετική σήμανση, είναι:

  • το HERACLES Ενισχυμένο, κατάλληλο για ευρεία γκάμα κατασκευών, που εξασφαλίζει 30% μείωση εκπομπών CO2. Το τσιμέντο του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ παρουσιάζει πλέον βελτιωμένη περιβαλλοντική επίδοση, χάρη στη νέα σύνθεσή του.
  • το τσιμέντο τοιχοποίας LYSIS, που εξασφαλίζει 45% μείωση εκπομπών CO2. Μέσω της σύγχρονης «πράσινης» λύσης, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ έχει το χαμηλότερο ανθρακικό αποτύπωμα στην ελληνική αγορά μεταξύ των προϊόντων τσιμέντου.
  • Η εξειδικευμένη και πλέον «πράσινη» τσιμεντοειδής σύνθεση που αναπτύσσει ο Όμιλος για την κάλυψη βιομηχανικών αναγκών, φέρει σήμανση της LafargeHolcim ECO για τις μειωμένες εκπομπές CO2 κατά 70%.

Η σήμανση ECO αποτελεί ένα σημαντικό δείκτη για τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των προϊόντων και λύσεων του Ομίλου. Βασικός στόχος είναι ο κατασκευαστικός κλάδος να καταστεί συμμέτοχος στην ενίσχυση της προσπάθειας για τη προστασία του περιβάλλοντος και τη μετάβαση προς μία κλιματικά ουδέτερη και κυκλική οικονομία, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες να επιλέγουν πιο πράσινες λύσεις.

Ο Δημήτρης Δήμου, γενικός εμπορικός διευθυντής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε τα εξής: «Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ, αποδεικνύουμε έμπρακτα την προσήλωσή μας στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας. Εμπλουτίζουμε το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο με προηγμένες λύσεις που συνδυάζουν την καινοτομία με το βελτιωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Η σήμανση ECO της LafargeHolcim είναι ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και αναμένεται να αποτελέσει το έναυσμα για την ταχύτερη μετάβαση στις «πράσινες» κατασκευές». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Hraklis-Hlektrika-oximata
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο όμιλος Ηρακλής φέρνει τα πρώτα 100% ηλεκτρικά οχήματα μεταφοράς

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην «πράσινη» στρατηγική του Ομίλου Ηρακλής για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και τη διαρκή βελτίωση των επιδόσεών του σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε από τον όμιλο Ηρακλής η εξαγορά της εταιρείας Λαρσινός ΑΕ

Mε την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ο Όμιλος διαθέτει 32 μονάδες παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος και 12 λατομεία αδρανών υλικών, επεκτείνει το εμπορικό του δίκτυο έχοντας πλέον τη μεγαλύτερη γεωγραφική κάλυψη στη χώρα.
businessdaily-HERACLES Group_Lefteris_Trehas
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέος Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνει ο Λ. Τρέχας

Ο κ. Τρέχας διαθέτει περισσότερα από 21 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως Οικονομικός Διευθυντής, έχοντας αναλάβει σημαντικούς διευθυντικούς ρόλους Οικονομικών Υπηρεσιών και Λειτουργιών.
Omilos-Hraklis-Lafarge
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Νέα στρατηγικής σημασίας επένδυση, εξαγόρασε την Λαρσινός

Με αυτήν την εξαγορά, ο Όμιλος , στον τομέα του έτοιμου σκυροδέματος, επεκτείνει το εμπορικό του δίκτυο κυρίως στην Πελοπόννησο και ενισχύει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης εκτέλεσης τεχνικών έργων.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στον πιο παραγωγικό τομέα αποβλήτων μπαίνει ο όμιλος Ηρακλής

Τα Απόβλητα Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΑΕΚΚ) όπου εισέρχεται ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, αντιπροσωπεύει το 25-30% του συνόλου των αποβλήτων της ΕΕ και η ανακύκλωσή τους αποτελεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα.